• Business

    Οι προσφορές στο σούπερ μάρκετ που προσφέρουν το κάτι παραπάνω

    σουπερμαρκετ


    Πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ (ειδικά στα χρόνια της κρίσης), οι καταναλωτές έχουν πάντα στο μυαλό τους να εκμεταλλευθούν τις καλύτερες προσφορές. 1+1 δώρο, στα τρία το ένα δώρο, έκπτωση 30%, 40% ή 50%, προσφορά 50% περισσότερο προϊόν – οτιδήποτε μπορεί να εξυπηρετεί το δικό τους συμφέρον.

    Όμως υπάρχουν και κάποιες προσφορές που δεν έχουν να κάνουν με αλλαγές τιμών και συσκευασίας ή με καταχωρίσεις νέων barcodes. Είναι προσφορές που εξυπηρετούν το κοινό καλό, και όχι μόνο το συμφέρον του εκάστοτε καταναλωτή. Και αυτές είναι πιο σημαντικές, καθώς υπηρετούν η καθεμιά έναν σπουδαίο σκοπό, καλύπτοντας μεγάλες κοινωνικές ανάγκες και φέρνοντας το χαμόγελο στα χείλη και τις καρδιές των λιγότερο προνομιούχων συνανθρώπων μας.

    Μία σειρά τέτοιων ενεργειών υλοποίησε μέσα στο 2018 η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, σε συνεργασία με σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα, εμπλέκοντας και τη συμμετοχή ανθρώπων, σχεδόν πάντα εθελοντών, που αφιερώνονται στο να αξιολογούν ανάγκες και να συντονίζουν τις απαραίτητες ενέργειες για την αποτελεσματική κάλυψή τους.

    ΑΙΜ «ΒΟΥΡΤΣΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ»

    «Βουρτσίζουμε μαζί, όπου υπάρχει χαμόγελο, όσο μακριά κι αν βρίσκεται».

    Με αυτό το σύνθημα η ΑΙΜ και η Ομάδα Αιγαίου, φτάνουν κάθε χρόνο στα απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας, προσφέροντας δωρεάν στους κατοίκους, υπηρεσίες στοματικής φροντίδας και υγιεινής. Επιπλέον, κάθε φορά, σε ένα από τα νησιά του διάπλου η ΑΙΜ δημιουργεί ένα έργο υποδομής που στοχεύει στο να βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων. Το έργο που έγινε το 2018 ήταν η ανακαίνιση του κτηρίου που στεγάζει το Ιατρείο των Αρκιών. Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε με τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.

    UNILEVER «ΥΓΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

    Μια ενέργεια που τείνει να γίνει θεσμός είναι αυτή που πραγματοποιείται από την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas και τα σούπερ μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ, με στόχο να ενισχυθεί το πολύτιμο έργο του μη κερδοσκοπικού σωματείου Δεσμός και να στηριχθεί η υγεία των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Έτσι, με κάθε αγορά προϊόντων από καθορισμένες μάρκες της Unilever, ένα ποσό δωρίζεται για να καλύψουν ανάγκες σε ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα, κοινωνικών φορέων που στηρίζει ο Δεσμός.

    Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, το 2018 αγοράστηκε ένα αγωνιστικό, αναπηρικό αμαξίδιο μπάσκετ για τον Αθλητικό Σύλλογο Αναπήρων Θεσσαλονίκης «Άρης», ένας καρδιογράφος για την ολοκληρωμένη μονάδα αντιμετώπισης της νόσου Alzheimer και συναφών παθήσεων, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Καρέλλειο), καθώς και ιατρικός εξοπλισμός για το Σύλλογο Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες.

    ΑΙΜ «ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»

    Η συγκεκριμένη ενέργεια με τίτλο «Υιοθετούμε χαμόγελα» έγινε και πάλι από την ΑΙΜ, σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ. Στόχος ήταν, οι καταναλωτές, με κάθε αγορά προϊόντων ΑΙΜ, να ενισχύουν την προσπάθεια της μάρκας, καθώς και του καταστήματος, να φροντίζουν χαμόγελα παιδιών, παρέχοντας δωρεάν προληπτικούς ελέγχους και προϊόντα στοματικής υγιεινής, σε ιδρύματα που στεγάζονται κάτω από τον κοινό κοινωνικό φορέα «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

    SKIP «ΒΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»

    Η αγάπη μπήκε πάνω απ’ όλα στο πρόγραμμα του βραβευμένου Κοινωνικού Πλυντηρίου Skip που, μέσα στα δυο χρόνια της λειτουργίας του, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 100.000 «πλύσεις αγάπης» για οικογένειες που δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά, όπως είναι το ηλεκτρικό. Υπάρχουν, όμως, και παράλληλες πράξεις αγάπης, όπως αυτή με τίτλο «Βάλτε την αγάπη στο πρόγραμμα», που υλοποιήθηκε στα καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, στο πλαίσιο της οποίας το Skip προσέφερε απορρυπαντικά για όλη τη χρονιά στις 300 άπορες οικογένειες που στηρίζει το σωματείο «Ένα Παιδί, Ένας Κόσμος».

    Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρεθείτε στο σούπερ μάρκετ, σκεφτείτε μήπως υπάρχουν κάπου εκεί προσφορές με τις οποίες δεν θα γλιτώσετε απλώς ένα ή δύο ευρώ, αλλά προσφορές με τις οποίες μπορείτε να συμβάλετε στη βαθιά ανακούφιση ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη ή και σε αδιέξοδα.



    ΣΧΟΛΙΑ