• Business

    Η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία στον κόσμο εκπέμπει SOS για τις μετοχές


    Ανησυχία στις αγορές προκαλεί η BlackRock, η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία στον κόσμο που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με την κίνησή της να υποβαθμίσει τις μετοχές παγκοσμίως σε neutral.

    Σε σημείωμά του την Τρίτη, το ανώτατο στέλεχος της BlackRock Richard Turnill ανέφερε ότι η πιθανότητα για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), καθώς και το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και την επιδείνωση της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, αποτελούν κινδύνους βραχυπρόθεσμα για τις μετοχές.

    Και με δεδομένο ότι οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο 70% του ιστορικού εύρους τιμών τους (που σημαίνει ότι μόνο στο 30% της ιστορίας τους έχουν υπάρξει πιο ακριβές σε σχέση με σήμερα), ο Turnill εκτιμά ότι οι μετοχές είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε κινδύνους όπως οι προαναφερθέντες.

    Ο Turnill δεν είναι ο πρώτος διακεκριμένος επενδυτής που ακολουθεί πιο επιφυλακτική στάση απέναντι στις μετοχές, μετά την πτώση και την ανάκαμψή τους στην αρχή της χρονιάς, καθώς αντίστοιχες παρατηρήσεις έκανε πρόσφατα και ο Christian Mueller-Glissmann της Goldman Sachs.

    Στην έκθεσή της, η Goldman Sachs τόνιζε πως μέχρι να ανακάμψει η αύξηση των κερδών, η εικόνα για τις μετοχές δεν είναι καλή σε προσαρμοσμένη στον κίνδυνο βάση.

    Ο Turnill υποστηρίζει κάτι παρόμοιο, γράφοντας ότι υπάρχει πιθανότητα για ανάκαμψη των εταιρικών κερδών αργότερα φέτος και σημειώνοντας πως ενδείξεις για αύξηση του πληθωρισμού, σε συνδυασμό με μία διευρυμένη δημοσιονομική πολιτική (αντί για μία συνεχιζόμενη έμφαση στην χαλαρή νομισματική πολιτική) θα έκαναν την BlackRock πιο αισιόδοξη για τις μετοχές.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/epta-ochi-ke-toso-mistirii-tropi-gia-mia-souper-kerdofora-online-epichirisi/50227



    ΣΧΟΛΙΑ