• Business

    Η μεγάλη συμμαχία Eurobank – Eurolife: Τα σημαντικά οφέλη για τον ασφαλιζόμενο

    Φωκίων Καραβίας. CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας. CEO Eurobank


    Eurobank και Eurolife ERB ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα των ασφαλίσεων υγείας, σε μία σημαντική στρατηγική συνεργασία με κοινό παρονομαστή την επενδυτική εταιρεία Fairfax, τον κοινό τους μέτοχο που παράλληλα είναι στρατηγικός επενδυτής σε 23 ασφαλιστικές εταιρείες διεθνώς.

    Ο στόχος αυτής της συνεργασίας είναι μάλλον προφανής: Eurobank και Eurolife ERB σκοπεύουν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στον δημόσιο πυλώνα υγείας, καλύπτοντας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και με προσιτό κόστος τις ανάγκες ασφάλισης, περίθαλψης και πρόληψης για τη μέση ελληνική οικογένεια, με ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα στην ασφάλιση των παιδιών.

    Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Eurobank με την Eurolife ERB, η σειρά των ασφαλιστικών προγραμμάτων «εξασφαλίζω» επεκτείνεται με το νοσοκομειακό πρόγραμμα «εξασφαλίζω πρόληψη και περίθαλψη» σε συνεργασία με τον Όμιλο της Ευρωκλινικής, το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένη νοσοκομειακή και εξω-νοσοκομειακή κάλυψη για μία τετραμελή οικογένεια, με το ίδιο κόστος που τα παραδοσιακά προγράμματα παρείχαν σε έναν ενήλικα. Το πρόγραμμα «εξασφαλίζω πρόληψη» απευθύνεται σε οικογένειες που αναζητούν μόνο πρωτοβάθμια κάλυψη, η οποία μπορεί να καλύψει μία 6μελή οικογένεια με μόλις 99 ευρώ.

    Αν και κατά το παρελθόν επικρατούσε η άποψη ότι η ιδιωτική ασφάλιση “είναι για τους πλούσιους”, πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά και φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι κατανοούν πως είναι οι οικονομικά αδύναμοι που μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από μία ιδιωτική ασφάλιση. Και σε αυτό αναμφίβολα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο η υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης, με πολλούς Έλληνες να μένουν “ξεκρέμαστοι”, ή απλά να μην εμπιστεύονται πια το δημόσιο σύστημα υγείας.

    Όμως η ανάγκη της ιδιωτικής ασφάλισης προκύπτει και από δημογραφικούς λόγους, καθώς η Ελλάδα θα δεχθεί τις επόμενες δεκαετίες σοβαρές δημογραφικές πιέσεις, ισχυρότερες από αυτές σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Κατά τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις της Κομισιόν, ο πληθυσμός της χώρας μας το 2050 θα πέσει κάτω από τα 9 εκατομμύρια, όταν το 2016 άγγιζε τα 11 εκατομμύρια, αφού ο αριθμός των γεννήσεων στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλός (1,3 παιδιά ανά γυναίκα, όταν εκτιμάται ότι χρειάζονται 2,1 γεννήσεις ανά γυναίκα για να παραμένει σταθερός ο πληθυσμός), ενώ παράλληλα εκατοντάδες χιλιάδες νέοι Έλληνες αναγκάστηκαν να μεταναστεύουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον, με αποτέλεσμα το ασφαλιστικό σύστημα να στερείται τις εισφορές τους. Όλα αυτά σημαίνουν ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας κάθε άλλο παρά εμπνέει εμπιστοσύνη, και εξηγούν το γιατί όλο και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στην ιδιωτική ασφάλιση. Σε αυτό το περιβάλλον, Eurobank και Eurolife ERB κινούνται δυναμικά για να προσφέρουν αξιόπιστα, οικονομικά ασφαλιστικά προϊόντα, με την εγγύηση, την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Fairfax.

    Κατά την παρουσίαση της στρατηγικής συνεργασίας, τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της Eurolife Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, στάθηκαν ιδιαίτερα στον διαχωρισμό της πρωτοβάθμιας υγείας από τη δευτεροβάθμια υγεία, που στο μυαλό των Ελλήνων ασφαλισμένων συχνά συγχέονται, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε στοιχεία που δείχνουν ότι, καθώς οι κρατικές δαπάνες για την υγεία μειώνονται, οι Έλληνες αναγκάζονται να πληρώνουν όλο και περισσότερα από την τσέπη τους. Ωστόσο, την ώρα που σε άλλες χώρες οι δαπάνες υγείας σχεδόν μοιράζονται εξίσου ανάμεσα σε κοινωνική και ιδιωτική ασφάλιση, στην Ελλάδα τη μερίδα του λέοντος διατηρούν οι κρατικές δαπάνες.

    Σημειώνεται ότι η Eurobank κατέχει το 20% της Eurolife, από την οποία αναμένει φέτος προμήθειες ύψους 12,5 εκατ. ευρώ, έναντι 8,5 – 9 εκατ. ευρώ πέρυσι. Ως προς το σύνολο των προμηθειών της Eurobank, το 4-5% προέρχεται από τις τραπεζοασφάλειες, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί σε βάθος τριετίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Μυτιληναίος: Νέο έργο στην Ισπανία για τη METKA EGN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μύκονος: Εκεί όπου τα beach bar κάνουν «χρυσούς» τζίρους χάρη στους Σαουδάραβες πελάτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΛΒΕ: Εξαγοράζει την ΚΑΡΜΑ ΙΚΕ αντί 949.968 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ