• Διεθνής πολιτική

    Bloomberg: Η κυβέρνηση Μπάιντεν βάζει στο «μάτι» ορισμένες επιχειρήσεις του Μασκ για λόγους εθνικής ασφαλείας

    • NewsRoom
    Elon Musk - Έλον Μασκ

    Έλον Μασκ


    Σε ελέγχους εθνικής ασφάλειας ενδέχεται να υποβληθούν ορισμένες από τις επιχειρήσεις του Elon Μusk, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, έπειτα από αναφορές ορισμένων αξιωματούχων της κυβέρνησης Μπαίντεν μετά τα φιλο-ρωσικά tweets του επιχειρηματία και τις απειλές του να διακόψει τη δωρεάν προσφορά υπηρεσιών διαδικτύου μέσω του Starlink στην Ουκρανία.

    Το Bloomberg επικαλείται ανώνυμες πηγές με γνώση του θέματος, υποστηρίζοντας πάντως πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Οι αξιωματούχοι φέρεται να επεξεργάζονται τα δεδομένα για να εντοπίσουν τα κατάλληλα ρυθμιστικά εργαλεία για μια τέτοια κίνηση.  Μια επιλογή θα μπορούσε να είναι η επανεξέταση της εθνικής ασφάλειας από την Επιτροπή για τις ξένες επενδύσεις στις ΗΠΑ,  αναφέρει το δημοσίευμα.

    Εκτός από τα αμφιλεγόμενα tweets του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, προβληματισμός φαίνεται πως έχει προκύψει και από την επικείμενη εξαγορά της Twitter, αφού φαίνεται να προκαλεί ανησυχία λόγω των ξένων επενδυτών της, μεταξύ των οποίων συγκαταλλέγονται ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας, η Binance Holdings – ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που αρχικά είχε την έδρα του στην Κίνα – και το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κατάρ.

    Στο άκουσμα της είδησης, η μετοχή της Twitter πραγματοποιεί αυτή την ώρα βουτιά 3,43%, επηρεασμένη πάντως και από το αρνητικό κλίμα που έφεραν στις μετοχές του κλάδου των social media τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Snap, η οποία κατρακυλά κατά 30%.

    Ο Λευκός Οίκος ανέφερε πάντως πως δεν γνωρίζει τίποτα για κάποια σχετική συζήτηση.

    Διαβάστε επίσης

    Τηλεφωνική συνομιλία του υπουργού Άμυνας Σοϊγκού με τον ομόλογο του των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν



    ΣΧΟΛΙΑ