• Business

    Η British Airways θα περικόψει 10.300 πτήσεις ως τον Οκτώβριο

    British Airways

    British Airways


    Σε δραστική περικοπή πτήσεων ως τον Οκτώβριο πρόκειται να προχωρήσει η British Airways, εν μέσω του χάους στα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη τα οποία μαστίζονται από έλλειψη προσωπικού.

    Την Τετάρτη η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα περικόψει άλλες 10.300 πτήσεις (όχι όμως και υπερατλαντικές) ως τα τέλη Οκτωβρίου. Κυρίως θα αφορούν γραμμές με σχετικά αδύναμη ζήτηση.
    Μόλις χθες η BA είχε ανακοινώσει ότι προχωρά σε ακυρώσεις πτήσεων.

    Η βρετανική αεροπορική εταιρεία είναι μια από αυτές που χτυπήθηκαν περισσότερο από τις ελλείψεις προσωπικού λόγω της πανδημίας.

    Το 2020 οι εταιρείες προχώρησαν σε περικοπές προσωπικού λόγω της δραματικής μείωσης στον αριθμό των πτήσεων λόγω της καραντίνας. Ωστόσο φέτος η ζήτηση επέστρεψε στα επίπεδα προ της πανδημίας, αλλά ο αριθμός του προσωπικού εδάφους είναι στα επίπεδα του 2020, προκαλώντας «ασφυξία» στα αεροδρόμια με χιλιάδες επιβάτες να έχουν να αντιμετωπίσουν ουρές, χαμένες βαλίτσες και καθυστερήσεις στις πτήσεις.

    Εν τω μεταξύ σωματεία εργαζομένων της BA στο check-in ετοιμάζονται να ανακοινώσουν ημερομηνίες απεργιών με αφορμή τη διαφωνία τους με τη διοίκηση για τις αμοιβές.

    Διαβάστε επίσης

    Βρετανία: Η British Airways ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι



    ΣΧΟΛΙΑ