• Business

    Οι άστοχες επιλογές του υπερφιλόδοξου Μίλτου Καμπουρίδη

    Μίλτος Καμπουρίδης


    Μια από τις μεγαλύτερες οικιστικές επενδύσεις στην Αθήνα, συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ, μαραζώνει. Ο λόγος για το fully serviced συγκρότημα One Athens που θα μετέτρεπε το Κολωνάκι σε Νέα Υόρκη. Το project με την υπογραφή των επιχειρηματιών Καμπουρίδη – Ιωάννου, παραμένει στα αζήτητα. Ψυχή δεν κυκλοφορεί στο υπερπολυτελές συγκρότημα που χτίστηκε στη θέση του ιστορικού κτιρίου Δοξιάδη.

    One-Athens-Render
    Το ιστορικό κτίριο των γραφείων Δοξιάδη στον Περιφερειακό του Λυκαβηττού μετατράπηκε σε πολυτελείς κατοικίες με παροχές ξενοδοχείου, όπως ρεσεψιόν, φύλαξη, meeting room κ.ά.

    Ο στόχος των εμπνευστών ήταν να προσελκύσουν εν δυνάμει αγοραστές από την ελίτ των επιχειρηματικών και κοσμικών κύκλων, εντός και εκτός συνόρων, που έχουν μεγάλη οικονομική ευμάρεια και θα μπορούσαν να επενδύσουν μερικά εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν στο χαρτοφυλάκιο τους ένα από τα 26 πολυτελή διαμερίσματα και να γίνουν ένοικοι του «One Athens», όπως είναι η επωνυμία του συγκροτήματος.

    Ντίμη Ιωάννου, Χρήστος Ιωάννου, Όλγα Κεγαλογιάννη, Μίλτος Καμπουρίδης, Μαρίνα Βερνίκου
    Ντίμη Ιωάννου, Χρήστος Ιωάννου, Όλγα Κεγαλογιάννη, Μίλτος Καμπουρίδης, Μαρίνα Βερνίκου

    Οι τιμές τσουχτερές αλλά οι υπηρεσίες μοναδικές. Η υπηρεσία Concierge εξασφαλίζει για τους κατοίκους του υπηρεσίες αντίστοιχες με ξενοδοχείο 5 αστέρων ενώ επιπλέον, διαθέτει Roof Garden με εκπληκτική θέα στην Ακρόποληκαι το Λυκαβηττό, πολυτελές Wellness Centre με πισίνα, jacuzzi, χαμάμ, σάουνα και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, Playroom για τα παιδιά, Club Room για προβολή ταινιών, πλήρως εξοπλισμένη Business Suite και υπηρεσίες διαχείρισης, συντήρησης, καθαριότητας και security κάθε ημέρα του χρόνου.

    ONEATHENS

    Οι 26 κατοικίες, όλες διαφορετικές μεταξύ τους, δημιουργήθηκαν ώστε να εξυπηρετούν κάθε ανάγκη του σύγχρονου international lifestyle, από cosy studio των 77 τετραγωνικών μέτρων μέχρι penthouse των 721 τετραγωνικών μέτρων. Όλες οι κατοικίες περιέχουν δρύινα πατώματα με αυτόνομη επιδαπέδια θέρμανση, επώνυμα είδη υγιεινής, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις εξοπλισμού internet, εικόνας& ήχου.

    one2

    Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν την τιμή στα 2 εκατ. ευρώ για ένα διαμέρισμα 175 τ.μ., ενώ τα ρετιρέ των 700 τ.μ. με τις βεράντες και τις πισίνες πωλούνται 7-8 εκατ. ευρώ έκαστο. Ενδεικτικά, το ποσό των κοινοχρήστων είναι περίπου 1.500 ευρώ σε μηνιαία βάση αν αγοράσεις ένα διαμέρισμα των 300 τ.μ. δίνοντας 5 εκατ. ευρώ.
    φωτο απο εγκαινια Στα εγκαίνια του κτιρίου στις αρχές του 2014, το παρόν έδωσαν επιχειρηματίες, πολιτικοί και εγχώριες διασημότητες. Εικόνες που θύμιζαν αλλοτινές ένδοξες εποχές της παντοκρατορίας του lifestyle.

    one-athens3

    “Με την υπάρχουσα φορολογία ακινήτων είναι απίθανο οτι θα μπορέσουν Έλληνες να αγοράσουν τέτοια ακίνητα” αναφέρουν παράγοντες του κλάδου real estate και συμπληρώνουν ότι ” Ίσως να ενδιαφερθούν Κινέζοι και Ρώσοι. Αλλά και αυτό είναι δύσκολο γιατί με αυτά τα λεφτά και λιγότερα μπορούν να αγοράσουν βίλα στο Λαγονήσι ή μονοκατοικία στην Εκάλη και στον Διόνυσο”.

    Η κρίση έχει καταποντίσει τις τιμές των ακινήτων σε όλη την Αθήνα. Σε πολύ ακριβά προάστια της Αττικής πολυτελή ακίνητα παραμένουν εδώ και χρόνια άδεια και απούλητα, παρά το γεγονός οτι προσφέρονται τώρα σχεδόν στη μισή τιμή. Οπότε είναι εύλογο, ο υποψήφιος αγοραστής να μην μπει καν στη διαδικασία να διαπραγματευτεί για να αγοράσει ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, έστω κι αν αυτό προσφέρει εκπληκτική θέα, ανέσεις και υπηρεσίες που συναντάμε σε ανάλογα συγκροτήματα του εξωτερικού.

    Εξάλλου, οι περισσότεροι businessmen αποφεύγουν το κέντρο της πόλης και προτιμούν την σιγουριά και ασφάλεια ενός ξενοδοχείου στο Σύνταγμα για τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις ή περιορίζονται σε ένα δείπνο με θέα την Ακρόπολη και μετά αναζητούν την ησυχία σε ένα προάστιο της Αττικής, όπως Βούλα, Γλυφάδα, Ελληνικό, Παλαιό Ψυχικό, Κηφισιά.

    Έως τώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ίδιοι οι επενδυτές, οι οικογένειες Ιωάννου και Καμπουρίδη έχουν δώσει …ψήφο εμπιστοσύνης στην επένδυσή τους, ενώ στους πρώτους ιδιοκτήτες συγκαταλέγονται επίσης ο Γ. Βερνίκος και ο εφοπλιστής Γ. Οικονόμου. Το όνομα της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Εκατερίνα, και ο πρίγκιπας Νικόλαος με την σύζυγό του Τατιάνα, είχαν αναφερθεί ανάμεσα σε αυτά των υποψηφίων αγοραστών.



    ΣΧΟΛΙΑ