• Business

    Οι άγνωστοι δισεκατομμυριούχοι του κλάδου υγείας και οι νέες τους επενδύσεις

    • Bloomberg
    Giammaria και Germano Giuliani Πηγή: Gisev

    Giammaria και Germano Giuliani Πηγή: Gisev


    Τα αδέλφια Germano και Giammaria Giuliani προχωρούν σε αναδιάρθρωση των επενδύσεων τους στον κλάδο που τους άνοιξε τον δρόμο για να εισέλθουν στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων.

    Συγκεκριμένα, άρχισαν να μειώνουν το ποσοστό αξίας περίπου 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν στη Royalty Pharma, για πρώτη φορά από την εισαγωγή της εταιρείας στην αγορά της Νέας Υόρκης, πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.

    Τα επενδυτικά τους funds προγραμματίζουν να πουλήσουν μετοχές ύψους σχεδόν 100 εκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας, η οποία αγοράζει δικαιώματα εκμετάλλευσης φαρμακευτικών προϊόντων. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη ρευστοποιήσει περίπου 150 εκατ. δολάρια, ποσοστό σχεδόν 6% της συμμετοχή τους, τους τελευταίους έξι μήνες.

    Ο Germano, 50 ετών, και ο Giammaria, 44, έχουν εν τω μεταξύ πραγματοποιήσει περισσότερες από δώδεκα επενδύσεις παγκοσμίως φέτος, κυρίως σε εταιρείες που σχετίζονται με την υγεία.

    Διέθεσαν τουλάχιστον 22 εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρεία blank-check με συνιδρυτή τον Chamath Palihapitiya, η οποία συγχωνεύθηκε τον Ιούλιο με την επιχείρηση βιοτεχνολογίας ProKidney, καθώς και 16 εκατομμύρια δολάρια στην startup βιοτεχνολογίας ReNAgade Therapeutics και την εταιρεία διατροφής BioLumen.

    Οι Giulianis έχουν διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιο τους επενδύοντας και στα μέσα ενημέρωσης, τα χρηματοοικονομικά και την τεχνολογία τα τελευταία χρόνια, αλλά έχουν διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους ύψους 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, σε φαρμακευτικά προϊόντα.

    Τα αδέρφια επένδυσαν επίσης σε αμερικανικές επιχειρήσεις με επίκεντρο την υγεία το 2021, συμπεριλαμβανομένων 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα fund από την BDT Capital του Byron Trott που αγόρασε την MJH Life Sciences.

    Ο Germano και ο Giammaria, που ζουν στο Μονακό και την Ελβετία, αντίστοιχα, και δεν σχετίζονται με τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Rudy Giuliani.

    Περίπου 130 χρόνια πριν, ο προ-πάππους τους ανακάλυψε ένα φάρμακο με βάση τα βότανα για να βοηθήσει στην πέψη. Έγινε τόσο επιτυχημένο ώστε να επιτρέψει στις επόμενες γενιές να επεκτείνουν τις έρευνες τους και να αναπτύξουν συνταγογραφούμενα φάρμακα.

    Το 1996, η οικογένεια χρησιμοποίησε τα έσοδα από την εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης για να επενδύσει στη Royalty Pharma, που διευθύνεται από τον ιδρυτή της ProKidney, Pablo Legorreta, 59 ετών. Η συμμετοχή της σε αυτήν έχει αποφέρει αποδόσεις άνω του 175% τα τελευταία πέντε χρόνια, με τη μετοχή της εταιρείας να σκαρφαλώνει κατά 57% από τότε που άρχισε να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο.

    Οι Giulianis διαθέτουν επίσης το οικογενειακό γραφείο Gisev, το οποίο πήρε το όνομά του από τα αδέρφια και τον συνιδρυτή τους Achille Severgnini.

    Ξεχωριστά, τα αδέρφια κατέχουν μερίδιο αξίας περίπου 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην ελβετική HBM Healthcare Investments AG και έχουν αγοράσει μετοχές στις Alphabet, JPMorgan Chase & Co. και Comcast Corp. μέσω των funds τους με έδρα στο Λουξεμβούργο, MGG Strategic και GG 1978.

    Φέτος, έχουν δεσμεύσει μετοχές της Royalty Pharma για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από την UBS και την JPMorgan.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η εκρηκτική άνοδος και η βίαιη πτώση των δισεκατομμυριούχων του Covid

    Yvon Chouinard: Ο δισεκατομμυριούχος που χαρίζει την εταιρεία του για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής – mononewsTV



    ΣΧΟΛΙΑ