• Business

    Η ΑΑΔΕ και η Χουανίτα: Το colpo grosso του Λάκη Γαβαλά με το σπίτι στη Μύκονο

    • Δημήτρης Κατακουζηνός


    Τα κενά της ελληνικής νομοθεσίας και της Ανεξάρτητης Αρχής για το Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται ο μόδιστρος Λάκης Γαβαλάς για το σπίτι που έχει στη Μύκονο, το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στο στόχαστρο των ανδρών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

    Όπως έγινε γνωστό, ομάδα τεσσάρων εφοριακών, μετά από έρευνα σε ιστοσελίδες, ανέθεσαν σε μεσιτικό γραφείο, το οποίο δραστηριοποιείται στη Μύκονο, την αναζήτηση πολυτελούς καταλύματος, με σκοπό την ολιγοήμερη διαμονή τους στο νησί των ανέμων. 

    Μάλιστα, οι εν λόγω ελεγκτές εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι Ισπανοί τουρίστες. Το μεσιτικό γραφείο τους ενημέρωσε ότι υπήρχε διαθεσιμότητα στις αρχές Αυγούστου. 

    Έτσι, στις 2 του μήνα, αφίχθησαν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, χρησιμοποιώντας ισπανικά ονόματα (Juanita, Dolores, Carlos, Antonio). Εκεί, πολυτελές όχημα, που είχε στείλει το μεσιτικό, τους παρέλαβε από την αίθουσα VIP του αεροδρομίου και τους οδήγησε σε βίλα γνωστού επιχειρηματία, στη Φτελιά.

    lak_villa_arthro

    Η λεπτομερής έρευνα, που ακολούθησε, αποκάλυψε ότι τον Απρίλιο του 2018, είχε υποβληθεί στο TAXIS δήλωση μίσθωσης του ακινήτου, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον μισθωτή εννέα ημέρες αργότερα. Πρόκειται για επαγγελματική/εμπορική μίσθωση, με μηνιαίο μίσθωμα 1.666,67 ευρώ, με δωδεκαετή περίοδο ισχύος. Μάλιστα, αναφέρεται ότι, για τα τέσσερα τελευταία χρόνια, το μίσθωμα τριπλασιάζεται.

    Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όμως, δεν δήλωνε εισόδημα από μίσθωση ακινήτου και δεν υπέβαλε έντυπο Ε2, με το εν λόγω ακίνητο να εμφανίζεται ως δευτερεύουσα κατοικία. Επιπλέον, o μισθωτής του ακινήτου δεν δήλωνε εισόδημα από εκμετάλλευση ακινήτου, ούτε είχε κάνει έναρξη επιτηδεύματος ως όφειλε, παρ΄ όλο που οι καταθέσεις των πελατών, που μισθώνουν τη βίλα, γίνονται σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό. 

    lak_villa_mesa

    Συνεχίζει να εκμεταλλεύεται το ακίνητο

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, το σπίτι του κ. Γαβαλά έχει δεσμευτεί από την Ανεξάρτητη Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος από παλαιότερες υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται ο ίδιος, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, η δίκη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα ο πρώην μόδιστρος να εκμεταλλεύεται ακόμη το ακίνητο.

    Επί της ουσίας, ο κ. Γαβαλάς επωφελείται από το κενό της σχετικής νομοθεσίας.

    Το ελληνικό Δημόσιο έχει προσπαθήσει μία φορά να πουλήσει το ακίνητο σε πλειστηριασμό, χωρίς ωστόσο να βρεθούν αγοραστές, καθώς για την αποδέσμευση του σπιτιού από την ΑΑΔΕ πρέπει να τελεσιδικήσει η υπόθεση στο δικαστήριο.

    lak_villa_mesa6

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, το σπίτι είχε ενοικιαστεί από τον κ. Γαβαλά σε ιδιώτη, ο οποίος με τη σειρά του το ενοικίαζε σε αλλοδαπούς τουρίστες.

    Την εκμετάλλευση του ακίνητου είχε μια μεσίτρια, η οποία μόλις οι άνδρες της ΑΑΔΕ αποκάλυψαν την ταυτότητά τους στην έφοδο την προηγούμενη εβδομάδα, συνεργάστηκε μαζί τους και τους αποκάλυψε όλη την ιστορία.

    Σημειώνεται, σύμφωνα πάντα με κύκλους προσκείμενους στην ΑΑΔΕ, πως ούτε το τρίτο φυσικό πρόσωπο δήλωνε τα μισθώματα, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ούτε ο κ. Γαβαλάς δήλωνε το ενοίκιο που έπαιρνε.

    lak_villa_mesa11



    ΣΧΟΛΙΑ