• Business

    Huawei: Η CFO Meng Wanzhou επιστρέφει στην Κίνα μετά από 2 χρόνια κράτησης στις ΗΠΑ

    • NewsRoom


    Η CFO της κινεζικής Huawei θα αφεθεί ελεύθερη και θα επιστρέψει στην Κίνα, μετά την επίτευξη συμφωνίας με την αμερικανική κυβέρνηση, δήλωσαν εισαγγελείς την Παρασκευή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

    Ένας αμερικανός δικαστής αποδέχθηκε την αναβαλλόμενη συμφωνία δίωξης, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ έως την 1η Δεκεμβρίου 2022. Έπειτα από αυτό το διάστημα, η Meng Wanzhou συμφώνησε να μην διαπράξει άλλα εγκλήματα ή να ρισκάρει νέα δίωξη.

    Η Meng, κόρη του ιδρυτή της Huawei, συνελήφθη στον Καναδά τον Δεκέμβριο του 2018. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να την εκδώσουν για κατηγορίες τραπεζικής απάτης, υποστηρίζοντας ότι παραπλάνησε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για να παραβιάσει τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν. Οι ΗΠΑ δήλωσαν την Παρασκευή ότι σχεδιάζουν να αποσύρουν το αίτημα έκδοσής της.

    Μετά τη σύλληψη της Meng το 2018, οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν τον Καναδό επιχειρηματία Michael Spavor και τον πρώην διπλωμάτη Michael Kovrig. Το Πεκίνο αρνήθηκε επανειλημμένα ότι οι συλλήψεις συνδέονται με αυτή της Meng, λέγοντας ότι είναι «εντελώς διαφορετικής φύσεως».

    Αργά την Παρασκευή, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό ανακοίνωσε ότι οι δύο άντρες αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεφαν σπίτι τους από την Κίνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

    Meng Wanzhou: Ποια είναι η οικονομική διευθύντρια και κόρη του ιδρυτή της Huawei που συνελήφθη

    Οι ΗΠΑ προτείνουν να αναβληθούν οι διώξεις κατά της οικονομικής διευθύντριας της Huawei

    Εκδίδεται στις ΗΠΑ και δικάζεται η οικονομική διευθύντρια της Huawei



    ΣΧΟΛΙΑ