• Business

    HSBC: Λανσάρει διαχείριση χαρτοφυλακίων στο metaverse

    • Bloomberg
    βιτρίνα καταστήματος HSBC

    Βιτρίνα καταστήματος HSBC


    Η HSBC Holdings δημιούργησε ένα fund που θα αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες στο metaverse (μετασύμπαν) για τους πελάτες του private banking στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη. Με τη νέα κίνηση η βρετανική τράπεζα θα εισχωρήσει περαιτέρω στην αγορά εικονικής πραγματικότητας ύψους 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται η HSBC Asset Management επικεντρώνεται στις επενδύσεις σε εταιρείες εντός του οικοσυστήματος metaverse και «στοχεύει να εντοπίσει τις ευκαιρίες ανάπτυξης παγκοσμίως την επόμενη δεκαετία», ανέφερε η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο.

    Η HSBC τον περασμένο μήνα έκανε το ντεμπούτο της στο metaverse αφού αγόρασε έναν ιστότοπο που απευθύνεται σε λάτρεις των αθλημάτων, των esports και των τυχερών παιχνιδιών, ακολουθώντας το παράδειγμα του κολοσσού της Wall Street, JPMorgan Chase & Co., που έχει εισέλθει στο εικονικό σύμπαν.

    Η τράπεζα βρίσκεται πιο κοντά στο οικοσύστημα crypto και blockchain, παρά το γεγονός ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Noel Quinn, είχε δηλώσει κατά το παρελθόν ότι η τράπεζα δεν σχεδιάζει να ανοίξει γραφείο συναλλαγών κρυπτονομισμάτων ή να πουλήσει ψηφιακά νομίσματα ως επένδυση στους πελάτες.

    Το μετασύμπαν συνδυάζει διάφορες πτυχές ψηφιακών τεχνολογιών, όπως η τηλεδιάσκεψη, τα παιχνίδια, τύπου Minecraft ή Roblox, τα κρυπτονομίσματα, τα email, η εικονική πραγματικότητα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το live-streaming.

    «Το μετασύμπαν θεωρείται από πολλούς ως το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη του διαδικτύου, με την επίδραση στην καθημερινή μας ζωή να αναμένεται τόσο επιδραστική όσο ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90», δήλωσε ο Nicholas Dowell, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην HSBC Asset Management στο Λονδίνο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Το μήνυμα του CEO της HSBC στους εργαζόμενους μετά την ανακοίνωση του deal με την Παγκρήτια



    ΣΧΟΛΙΑ