• Business

    THEON Sensors: Κοινή εταιρία με τη γερμανική Hensoldt για συστήματα θερμικής απεικόνισης και νυχτερινής όρασης

    • NewsRoom

    Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς (δεύτερος από αριστερά) κατά τη διάρκεια υπογραφής της συμφωνίας με την Hensoldt


    Η ελληνική εταιρία οργάνων νυχτερινής όρασης THEONS SENSORS S.A. υπέγραψε συμφωνία ίδρυσης κοινής εταιρείας με τον γερμανικό κολοσσό HENSOLDT Optronics GmbH, η οποία δίνει στην ελληνική εταιρία τη δυνατότητα και το πλεονέκτημα να παράγει τα προϊόντα νυχτερινής όρασης και θερμικών και των δυο εταιρειών στη Γερμανία.

    Με την ίδρυση της νέας εταιρίας, οι δύο εταίροι ενισχύουν τις δυνατότητές τους στον τομέα των συστημάτων θερμικής απεικόνισης και νυχτερινής όρασης. Συγκεκριμένα, νέα προϊόντα πρόκειται να δημιουργηθούν με τεχνολογική βάση τα όργανα νυχτερινής όρασης της THEON SENSORS και των προσαρμοζόμενων προσαρτημάτων νυχτερινής όρασης της HENSOLDT Optronics.

    Η HENSOLDT THEON NightVision GmbH θα έχει έδρα το Wetzlar της Γερμανίας. Οι δύο εταιρείες θα ορίσουν τη διοίκηση της νέας εταιρίας.

    Οι δύο εταιρείες με προϊόντα της THEON κατάφεραν να κερδίσουν ως κοινοπραξία τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διαγωνισμό για δίκυαλα νυχτερινής όρασης για τις γερμανικές και βελγικές ένοπλες δυνάμεις (5.000 για τις γερμανικές και 4.550 για τις βελγικές) . Η αξία αυτού του έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ.

    Με τη συμφωνία, η ΤΗΕΟΝ SENSORS ικανοποιεί τη στρατηγική της επιθυμία να εισέλθει στο χώρο των θερμικών πάνω σε πλατφόρμες (αεροσκάφη, πλοία κλπ) για μεγαλύτερες αποστάσεις. Η Hensoldt (εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με έσοδα 1,5 δισ ευρώ το 2021) στον τομέα αυτό είναι εξαιρετικά ισχυρή και διακρίνεται για την τεράστια εμπειρία που διαθέτει.

    Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να αναπτύξουν καινούργια προϊόντα αυτής της κατηγορίας αξιοποιώντας τον ανταγωνιστικό τρόπο παραγωγής και την τεχνολογία αιχμής της ελληνικής εταιρείας.

    Κατά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης με τον CEO της THEON SENSORS, Κρίστιαν Χατζημηνά, στη EUROSATORY 2022 στο Παρίσι, ο Andreas Hülle, επικεφαλής της Διεύθυνσης Optronics & Land Solutions και CEO της Optronics GmbH, δήλωσε: «Η συνεργασία με τη THEON SENSORS για τη δημιουργία της HENSOLDT THEON NightVision GmbH σχετίζεται άμεσα με τη στρατηγική ανάπτυξης της HENSOLDT. Η τρέχουσα συγκυρία στην Ουκρανία δείχνει πόσο σημαντική είναι η τεχνολογία αισθητήρων υψηλών επιδόσεων και τα οπτικά συστήματα για τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής».

    Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, CEO της THEON SENSORS και Πρόεδρος του EFA GROUP, πρόσθεσε: «Οι παγκόσμιες γεωπολιτικές προκλήσεις δημιουργούν μια νέα εστίαση στις επιδόσεις και την αξιοπιστία των συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης παγκοσμίως. Η νέα εταιρία HENSOLDT THEON NightVision GmbH θα οδηγήσει σε νέες ιδέες και τεχνολογικές λύσεις, καθώς κορυφαίες εταιρίες, όπως είναι η HENSOLDT και η THEON SENSORS με συμπληρωματικές δυνατότητες, συνεργάζονται για την παροχή υψηλών προϊόντων τεχνολογίας και για την ισχυροποίηση και αναβάθμιση των διευρωπαϊκών αμυντικών δεσμών».

    Η THEON SENSORS είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτροπτικών συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικών που χρησιμοποιούνται για την άμυνα και την ασφάλεια σε περισσότερες από 58 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η ανάπτυξη και η παραγωγή των συστημάτων γίνεται στην Αθήνα, ενώ οι παγκόσμιες επιχειρηματικές δραστηριότητές της υποστηρίζονται από πέντε θυγατρικές εταιρίες, στη Γερμανία, στις ΗΠΑ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Σαουδική Αραβία και στη Σιγκαπούρη, με εγκαταστάσεις συμπαραγωγής στη Μέση και Άπω Ανατολή. H THEON SENSORS είναι μέλος του Ομίλου Εταιριών EFA GROUP που κατέχουν ηγετική θέση στις διεθνείς αγορές στους τομείς της αεροδιαστημικής, άμυνας, ασφάλειας και βιομηχανικών συνεργασιών.



    ΣΧΟΛΙΑ