• HELLENiQ ENERGY: «Κύμα ζεστασιάς» για 30.000 μικρούς ασθενείς

    Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης στα μεγαλύτερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής

    Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης στα μεγαλύτερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής προσφέρει και φέτος η HELLENiQ ENERGY, πιστή στη διαχρονική δέσμευσή της να παρέχει έμπρακτη στήριξη στην κοινωνία και την οικονομία όπου και όταν χρειάζεται. Ενδεικτική της μεγάλης προσφοράς της ήταν, άλλωστε, η δωρεά του Ομίλου και την περίοδο της πανδημίας, όταν κάλυψε έκτακτες ανάγκες με δωρεές εξοπλισμού και αναλωσίμων – η μεγαλύτερη που έγινε από ιδιωτική εταιρεία.

    Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες που υπάρχουν και με σεβασμό προς τον αγώνα που δίνουν οι μικροί ασθενείς, οι οικογένειές τους, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, η HELLENiQ ENERGY στηρίζει, λοιπόν, και φέτος τον χειμώνα τη Δημόσια Υγεία προσφέροντας, μέσω της θυγατρικής εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης ΕΚΟ στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία», «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» και «Παίδων Πεντέλης». Στα τρία μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, όπου νοσηλεύονται σε ετήσια βάση περισσότερα από 30.000 παιδιά, δίνοντας, μαζί με τις οικογένειές τους και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τη δική τους μάχη.

    Η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κύμα Ζεστασιάς», το οποίο εντάσσεται στις σημαντικές δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας που κάθε χρόνο δρομολογεί η HELLENiQ ENERGY.

    Η ανακοίνωση για τη στήριξη των Δημόσιων Παιδιατρικών Νοσοκομείων έγινε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY, κ. Γιάννη Παπαθανασίου, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Ανδρέα Σιάμισιη, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας κας Λίλιαν Βιλδιρίδη στις 23 Νοεμβρίου 2023. Παρέστησαν, επίσης, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, καθώς και οι Διοικητές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων.

    Ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτης Στάθης, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κα Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Πρόεδρος του ΔΣ της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ο κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Γενικών Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριάκου» κ. Μανώλης Παπασάββας και, δίπλα του, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», κα Ευσταθία Κατοίκου
    (Από αριστερά) Ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτης Στάθης, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κα Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Πρόεδρος του ΔΣ της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ο κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Γενικών Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριάκου» κ. Μανώλης Παπασάββας και, δίπλα του, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», κα Ευσταθία Κατοίκου

     

    Ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε: «Η σημερινή σημαντική πρωτοβουλία της ΗELLENiQ ENERGY, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, έρχεται να δείξει για άλλη μια φορά την ευαισθησία και το υψηλό αίσθημα προσφοράς που διακατέχει τα στελέχη της. Η εταιρεία έχει και στο παρελθόν στηρίξει με κοινωνικές δράσεις της το ΕΣΥ, αποδεικνύοντας πως έχει στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της τον άνθρωπο και κυρίως τον πάσχοντα, τον πιο αδύναμο. Και ιδίως σε αυτή την περίπτωση που αποδέκτες της προσφοράς τους θα είναι τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, από όπου θα ωφεληθούν μικρά παιδιά που την περίοδο αυτή των εορτών θα βρίσκονται στα Νοσοκομεία και θα πρέπει να νοιώσουν μεγαλύτερη θαλπωρή και ζεστασιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και όλα τα στελέχη της εταιρείας για την έμπρακτη στήριξη τους στο ΕΣΥ».

    Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επεσήμανε: «Πιστοί στη δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανακοινώσαμε σήμερα μία ουσιαστική συνεισφορά στη δημόσια υγεία – την προσφορά πετρελαίου θέρμανσης στα παιδιατρικά νοσοκομεία στην Αττική, τα οποία εξυπηρετούν παιδιά από όλη την Ελλάδα. Το θεωρούμε ηθική ευθύνη και καθήκον μας να στηρίξουμε όσους το έχουν ανάγκη και, παράλληλα, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που καθημερινά δίνει τον καλύτερό του εαυτό».

    Helleniq Energy, δωρεά πετρελαίο στο Αγία Σοφία