• Business

    Ο Κρις Ρόκος κέρδισε 1 δισ. δολάρια από στοιχήματα στα ομόλογα της FED

    • NewsRoom
    Κρις Ρόκος

    Κρις Ρόκος


    To hedge fund του Κρις Ρόκος έχει καταγράψει κέρδη πάνω από 1 δισ. δολάρια από την αρχή του χρόνου μετά από επιτυχημένο στοίχημα για την πορεία των επιτοκίων της Fed. 

    Ειδικότερα, το Rokos Capital Management, το οποίο διαχειρίζεται ενεργητικό περίπου 16 δισ. δολάρια, έχει προσφέρει απόδοση 8,8% στους επενδυτές από την αρχή του 2024, σύμφωνα με πηγές των Financial Times.

    Τo hedge fund ανέφερε στους επενδυτές ότι τα κέρδη οφείλονται κυρίως στο sell-off στην αγορά ομολόγων, το οποίο πυροδότησε το «σήμα» της Fed ότι τα επιτόκια θα μειωθούν με πιο αργό ρυθμό από αυτόν που ανέμεναν οι αγορές.

    Τον Δεκέμβριο οι traders αποτιμούσαν περίπου έξι μειώσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης το 2024, διπλάσιες από αυτές που αναμένουν τώρα οι αξιωματούχοι της Fed.

    Ο Ρόκος ήταν συνιδρυτής και trader της Brevan Howard προτού ιδρύσει το δικό του hedge fund το 2015. Το 2022 ο Ρόκος, που φαίνεται να είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά έχει γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, εμφανιζόταν στους 500 δισεκατομμυριούχους που πλήρωσαν τους περισσότερους φόρους. Συγκεκριμένα, ο διαχειριστής του γνωστού hedge fund, Rokos Capital Management αξίας 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, πλήρωσε φόρους 300 εκατομμυρίων λιρών.

    Ο Κρις Ρόκος ξεκίνησε την καριέρα του από την UBS στο Λονδίνο, ενώ ένα χρόνο αργότερα, εντάχθηκε στο δυναμικό της Goldman Sachs ως trader ανταλλάξιμων επενδυτικών προϊόντων (swaps). Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο δισεκατομμυριούχος Άλαν Χάουαρντ προσέλαβε τον Ρόκος στην Credit Suisse.

    Μόλις λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα, στις αρχές του 2002, Χάουαρντ και Ρόκος υπέβαλαν παραίτηση για να ιδρύσουν μαζί με άλλους τρεις διευθυντές της Credit Suisse – τους Ζαν Φιλίπ Μπλοσέ, Τζέιμς Βέρνον και Τρύφωνα Νάτση – μια νέα εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, τη Brevan Howard.

    Διαβάστε επίσης

    LAMDA Development: Μέλος του UN Global Compact και του UN Global Compact Network Greece

    Αναπτυξιακή Τράπεζα: Νέα CEO η Ισμήνη Παπακυρίλλου

    HELLENiQ ENERGY: Προσφέρει 12 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής



    ΣΧΟΛΙΑ