• Business

    H επόμενη ημέρα της οικονομίας και της κοινωνίας στο επίκεντρο του 10ου «Capital Link CSR Forum»

    • Δημήτρης Τσάκας-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης (αριστερά) και ο πρόεδρος της Capital Link Νικόλαος Μπορνόζης. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Στέλιος Μισίνας


    Στην επόμενη ημέρα της οικονομίας και της κοινωνίας είναι αφιερωμένο το 10ο Ετήσιο «Capital Link CSR Forum», το οποίο θα λάβει χώρα σε ψηφιακή μορφή την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020.

    Πρόκειται για το καθιερωμένο συνέδριο με θέμα «Οικονομίας και κοινωνία: Η επόμενη ημέρα» που διοργανώνει η Capital Link για 10η χρονιά στην Αθήνα και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Πειραιά, όπως έγραψαν οι ιστοσελίδες www.anamniseis.net.

    Το συνέδριο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα λάβει χώρα σε ψηφιακή μορφή και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ διότι θα δώσει τη δυνατότητα σε υπουργούς, υφυπουργούς, δημάρχους, επιχειρηματίες, επενδυτές, τραπεζίτες και ομογενείς να εκφράσουν τις απόψεις τους για την επόμενη ημέρα της πανδημίας του κορονοϊού. Ειδήμονες από διάφορους τομείς και κλάδους της οικονομίας θα μιλήσουν για την επόμενη ημέρα και θα εισηγηθούν μέτρα και τρόπους για την επαναφορά της οικονομίας σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης.

    Οι σύνεδροι ενώ παρακολουθούν το επενδυτικό συνέδριο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

    Στην σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται ότι: «Η αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και η επανεκκίνηση της Οικονομίας κρίνεται ως ζωτικής σημασίας για τη μετάβαση σ’ ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, γεγονός το οποίο θα συμβάλλει ιδιαίτερα σ’ ένα πιο ενεργό μοντέλο συμμετοχής ενδιαφερόμενων φορέων και κοινωνικού συνόλου στην ανάκαμψη της χώρας και την επιστροφή της σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης».

    Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται μια ευρεία γκάμα θεμάτων όπως:

    – Η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα,

    – Ο ρόλος, η σημασία και το μέλλον των ελληνικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων,

    – Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες πριν και μετά την κρίση του Covid -19,

    – Τράπεζες – Οικονομία και Κοινωνία – ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου των Τραπεζών στο νέο περιβάλλον,

    – E-G0v – η ψηφιοποίηση στην υπηρεσία του κράτους και του πολίτη, η ταχεία μετάβαση στον νέο ψηφιακό κόσμο,

    – Υποδομές και Ενέργεια- η επόμενη ημέρα,

    – Κλάδος Υγείας και Φαρμάκων – νέες προκλήσεις και ευκαιρίες

    – Η νέα δυναμική σε βασικούς επιχειρηματικούς κλάδους – τρόφιμα-ακίνητα- επενδύσεις – τουρισμός προετοιμαζόμενοι για την ανάκαμψη,

    – Επενδύσεις ανάπτυξη – οικονομία – κοινωνία, αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα της επόμενης ημέρας – μια συγκρατημένη αισιόδοξη προοπτική για την Ελλάδα – η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ευκαιρίες για την Ελλάδα.

    Στιγμιότυπο από την ομιλία του Τζον Κατσιματίδη, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου «Red Apple Group». Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Capital Link.

    Ομιλητές

    Η ψηφιακή μορφή παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής ομιλητών και κοινού από την Ελλάδα και την Αμερική. Εκ μέρους της ελληνικής κυβερνήσεως θα μιλήσουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), κα Άντζελα Γκερέκου, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βιομηχανίας & Εμπορίου, κ. Νίκος Παπαθανάσης ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων του Δήμου Αθηναίων, κ. Νικόλαος Α. Μακρόπουλος καθώς επίσης και ο μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ, πρέσβης Ιωάννης Βράϊλας.

    Εξέχουσα θέση στον μακρύ κατάλογο των εισηγητών κατέχουν οι ομογενείς Τζον Κάλαμος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της «Calamos Investments», Τζον Κατσιματίδης, πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Red Apple Group», Ντιν Μητρόπουλος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Metropoulos & Company» και ο Δρ. Γεώργιος Κοφινάς, ιδρυτής και ιατρικός διευθυντής του « Kofinas Fertility Group & Manhattan Reproductive Surgery Center».

    Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν ανώτατα στελέχη εταιρειών, τραπεζών και οργανισμών, όπως της Alpha Bank, COSMOTE, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Όμιλος Εταιρειών, Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ), Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. (πρώην ETEAN A.Ε.), Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Επενδύσεων (EBRD), Όμιλος ΕΛΠΕ, ΕΕΔΕ – Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων, Elikonos Capital Partners, Envolve Entrepreneurship, EY, Lambadarios Law Firm, LIBRA GROUP, Machas & Partners Law Firm, McKinsey & Company, Optima bank, POTAMITISVEKRIS, Τράπεζα Πειραιώς

    Στιγμιότυπο από την ομιλία του Τζον Κατσιματίδη, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου «Red Apple Group». Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Capital Link.

    Εγγραφή – παρακολούθηση

    H παρακολούθηση είναι δωρεάν με επιθυμητή την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής https://forumcsr2020.capitallink.com/en/registration.

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://csringreece.gr/forum/2020/ είτε να επικοινωνήσουν με τις κ.κ. Όλγα Μπορνόζη ([email protected]), Βικτώρια Τσουκαλά ([email protected]) και Αθηνά Κοσμαδάκη ([email protected]), είτε τηλεφωνικά στο +30 210 6109 800

    Capital Link

    Με έδρα τη Νέα Υόρκη και παρουσία στο Λονδίνο, την Αθήνα και το Όσλο, η Capital Link δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communication) παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στο τομέα των χρηματοοικονομικών επικοινωνιών και των επιχειρήσεων με στρατηγική εστίαση στους τομείς της ναυτιλίας, των εμπορευμάτων και της ενέργειας, των MLP, των Closed_End Funds καθώς και των ETF.

    Η Capital Link είναι μέλος του Baltic Exchange και συνεργάζεται στενά με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το NASDAQ και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου καθώς και με σημαντικούς διεθνείς και παγκόσμιους οργανισμούς του κλάδου, εστιάζοντας στους κύριους τομείς της δραστηριότητος της.

    H Capital Link διοργανώνει ετησίως μία σειρά Συνεδρίων στη Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Αθήνα, Λεμεσό, Σαγκάη, Σιγκαπούρη, Τόκιο και Hong Kong, που αφορούν στους κύριους τομείς δραστηριότητάς της. Τα περισσότερα από τα Συνέδρια αυτά επικεντρώνονται στον ναυτιλιακό τομέα. Τα Συνέδρια της Capital Link προσελκύουν την ελίτ των οικονομικών, επενδυτικών και ναυτιλιακών κοινοτήτων και παρέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό πληροφοριακού περιεχομένου, ευκαιριών μάρκετινγκ και δικτύωσης.

    Εκτός από τα συνέδρια, η Capital Link διοργανώνει Webinars με έμφαση σε επενδυτικές στρατηγικές, σε διάφορους τομείς και κρίσιμα θέματα ενδιαφέροντος για την επενδυτική κοινότητα και εταιρικές παρουσιάσεις. Η παγκόσμια πλατφόρμα μάρκετινγκ της Capital Link ενισχύει την προβολή και την εμβέλεια αυτών των γεγονότων σε παγκόσμια κλίμακα, με διάρκεια πέραν της ημερομηνίας κατά την οποία πραγματοποιείται το κάθε γεγονός, καθιστώντας ένα συνεχές σημείο αναφοράς για τους συμμετέχοντες στην αγορά.

    Οι προσπάθειες και η συμβολή της Capital Link έχουν αναγνωριστεί το 2011 από τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία Lloyds’s List, το 2012, το 2013 από το περιοδικό InterContinental Finance, το 2016 από το περιοδικό Wealth & Finance. Επίσης, το 2016, από το Propeller Club και το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο AHI στην Washington.



    ΣΧΟΛΙΑ