• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    H Audi περνά στην αντεπίθεση. Τα επόμενα σχέδια

    • Bloomberg

    Audi AG A7


    Η Audi της Volkswagen θα παρουσιάσει το Μάιο το νέο της πλάνο, με στόχο να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από τις ανταγωνίστριες εταιρείες  Mercedes-Benz και BMW AG, εν μέσω αυξανόμενων τεχνολογικών δαπανών και αυστηρότερων δοκιμών εκπομπών στην Ευρώπη.

    Μέρος του σχεδίου είναι η μείωση του εργατικού δυναμικού της Audi κατά 15% τα επόμενα πέντε χρόνια μέσω της πρόωρης συνταξιοδότησης και η αποδέσμευση κενών θέσεων για εξοικονόμηση κόστους, ανέφερε η Handelsblatt. Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ.

    Η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία επηρεάστηκε από τα έξοδα για τα ηλεκτρικά μοντέλα όπως το E-Tron που είχαν μικρότερες αποδόσεις πέρυσι, στο 6% από 7,8%, καθώς μειώθηκαν οι παραγγελίες παγκοσμίως. Παράλληλα επλήγη από το πρόστιμο ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ (904 εκατομμύρια δολάρια) που της επεβλήθη από τις γερμανικές αρχές, με αφορμή το σκάνδαλο εκπομπών ντίζελ.

    Στόχος είναι να εξοικονομήσει 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2022 μετά από μία ταραχώδη χρονιά που κορυφώθηκε με την προσωρινή σύλληψη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Rupert Stadler, για το ρόλο του στο μεγαλύτερο εταιρικό σκάνδαλο της VW.

    Οι περικοπές κόστους θα αφορούν περίπου τα 2/3 των 15 δισ. ευρώ. Ωστόσο, ο CEO Bram Schot αρνήθηκε να αποκαλύψει το μέγεθος μείωσης του προσωπικού, καθώς οι συζητήσεις με τα εργατικά συνδικάτα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

    Υψηλότερες πωλήσεις

    Η Audi στοχεύει σε ελαφρώς υψηλότερες πωλήσεις οχημάτων και έσοδα φέτος, καθώς και σε ένα λειτουργικό περιθώριο κέρδους μεταξύ 7% και 8,5%. Το ποσοστό αυτό πρέπει να αυξηθεί σε 9% έως 11% από το επόμενο έτος.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της VW Herbert Diess αυτή την εβδομάδα χαρακτήρισε το εργασιακό κόστος ως “μεγάλη ανησυχία” για τα κυρίαρχα brands VW και Audi.

    Η Audi θα λανσάρει πέντε πλήρως ηλεκτρικά και επτά υβριδικά μοντέλα μέσα τους επόμενους 24 μήνες για την αναμόρφωση των σειρών της και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μετατρέψει μία τις υφιστάμενες σειρές μοντέλων της σε ηλεκτροκίνητη.

    Για να απελευθερώσει χρήματα, το γνωστό brand, θα περιορίσει τα αυτοκίνητα με κινητήρες καύσης, ενώ το μέλλον των σπορ μοντέλων ΤΤ και R8 είναι αβέβαιο. Επίσης, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τα διάδοχα μοντέλα των δύο αυτοκινήτων. “Μπορεί και τα σπορ αυτοκίνητα να είναι ηλεκτρικά”, επισήμανε ο Schot.

    H Audi θα επενδύσει 14 δισ. ευρώ σε νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των αυτόνομων οχημάτων, των ηλεκτρικών οχημάτων και των ψηφιακών υπηρεσιών μέχρι το τέλος του 2023 και θα ενισχύσει τη συνεργασία της με τα “συγγενικά” brands, τη VW και την Potsche. Παράλληλα, θα δώσει έμφαση στην αγορά της Κίνας.

    Στόχος είναι να πουλήσει ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα στην Κίνα από 600.000 που πουλάει τώρα. Η αυτοκινητοβιομηχανία επανεξετάζει τις στρατηγικές επιλογές για την κοινοπραξία της στην Κίνα, αφού οι τοπικοί κανόνες για τους ξένους κατασκευαστές έχουν χαλαρώσει.

    Audi

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ