• NewsRoomNewsRoom

    Στη μέση ενός ειδυλλιακού τοπίου, στην καταπράσινη φύση της μεσσηνιακής γης, μπορεί κανείς να βρει φέτος εκείνο που αναζητά περισσότερο απ’ όλα: ένα ήσυχο και ασφαλές μέρος να ξεκουραστεί και να αφήσει πίσω του μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά.

    Ποιο μέρος θα μπορούσε, αλήθεια, να είναι πιο κατάλληλο για να καλύψει αυτήν την ανάγκη από αυτόν τον μοναδικό και ευλογημένο τόπο; Έναν τόπο που απλά τα έχει όλα: τη δροσιά και την επιβλητικότητα του Ταϋγέτου, το πλούσιο σε φύση και εναλλαγές μαγευτικό τοπίο της Μεσσηνίας, αλλά και τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά της Καλαμάτας.

    Ανάμεσα σε αυτά τα μαγικά στοιχεία της φύσης, δεσπόζει το μοναδικό Grecotel Filoxenia, η «ναυαρχίδα» της φιλοξενίας στην Καλαμάτα· το μέρος που υπόσχεται να προσφέρει φέτος σε κάθε επισκέπτη την αριστοκρατική αύρα, την υπέροχη ατμόσφαιρα, αλλά και τη γαλήνη που τόσο αναζητά.

    Όποιος δεν έχει επισκεφθεί την περιοχή της Καλαμάτας έχει τώρα μία καλή ευκαιρία να την γνωρίσει, ενώ όσοι έχουν περάσει από εκεί γνωρίζουν σίγουρα πως πρόκειται για ένα μέρος που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανένα άλλο. Η φύση έχει χαρίσει εδώ γενναιόδωρα την ομορφιά της, με το φυσικό τοπίο να συνυπάρχει και να συνδιαλέγεται αρμονικά με τις αρχιτεκτονικές ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία της περιοχής.

    Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι φυσικά η ηλιόλουστη ακτογραμμή τεσσάρων χιλιομέτρων, που έχει την τύχη και την ευλογία να φιλοξενεί καταπληκτικές παραλίες. Όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από το πολύ αξιόλογο κέντρο της πόλης, όπου θα βρει κανείς ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις, πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και αξιοζήλευτη νυχτερινή ζωή.

    Τα στοιχεία αυτά είναι και εκείνα που έχουν κερδίσει την καρδιά των χιλιάδων επισκεπτών που δέχεται κάθε χρόνο η περιοχή. Η πρόσβαση εδώ, άλλωστε, είναι απλή υπόθεση, λόγω της κοντινής απόστασης της Καλαμάτας από την Αθήνα και του νέου οδικού δικτύου, που έχει κάνει το ταξίδι εύκολο και γρήγορο. Ο νέος, υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος έχει φέρει τη Μεσσηνία σε απόσταση μόλις 2,5 ώρες από την ελληνική πρωτεύουσα, ενώ εξασφαλίζει στους ταξιδιώτες απόλυτη ασφάλεια κατά τη διαδρομή. Επιπλέον, εξαιρετικά σημαντικό πλεονέκτημα της περιοχής, ιδιαίτερα κατά την περίοδο που διανύουμε με την πανδημία, αποτελεί ακριβώς το γεγονός ότι κανείς μπορεί να φτάσει εδώ με το αυτοκίνητό του, χωρίς να χρειάζεται να συγχρωτιστεί σε πλοία και άλλα δημόσια μέσα μεταφοράς, όπου ο κίνδυνος διασποράς του ιού είναι μεγαλύτερος.

    Grecotel Filoxenia

    Φτάνοντας στην γη της Μεσσηνίας, εκείνο που αντικρίζει κανείς είναι πραγματικά μοναδικό: Ένας ατελείωτος κήπος, γεμάτος οπωροφόρα δέντρα, εσπεριδοειδή, μπαχτσέδες, ελαιώνες και συκιές, στοιχεία που χαρακτηρίζουν το τοπίο της περιοχής. Στο βάθος, έχει κανείς την ευκαιρία να απολαύσει τη θέα του ατελείωτου κάμπου, που συνυπάρχει αρμονικά με τον επιβλητικό Ταΰγετο των 2.407 μέτρων. Στο τέλος αυτής της διαδρομής, ο ταξιδιώτης θα βρεθεί στην υπέροχη μεσσηνιακή θάλασσα, απολαμβάνοντας τη μοναδική ομορφιά ενός τόπου που τα συνδυάζει όλα: βουνό και θάλασσα, ηρεμία και διασκέδαση.

    Μέσα σε αυτό το μοναδικής ομορφιάς σκηνικό αναπτύσσεται το Grecotel Filoxenia, η ιδανική πρόταση διαμονής για τον ταξιδιώτη που θα καταφθάσει στην περιοχή. Αρκεί μία πρώτη ματιά για να καταλάβει ότι πρόκειται για ένα resort, το οποίο έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να χαρίζει στον φιλοξενούμενο την ευζωία που αναζητά, με απολύτως προσιτό τρόπο. Δωμάτια που λούζονται στο φως και στον ήλιο, με άπλετη θέα στους υπέροχους κήπους του συγκροτήματος, αλλά και στην ελληνική θάλασσα, ανακαινισμένα με φροντίδα και καλαισθησία, δίπλα σε μια παραλία που έχει βραβευθεί με Γαλάζια Σημαία. Τι άλλο, πραγματικά, να ζητήσει κανείς;

    Grecotel Filoxenia

    Από το δωμάτιό του, ο επισκέπτης μπορεί να πάρει μία καλή γεύση αυτού που τον περιμένει στους υπόλοιπους χώρους του συγκροτήματος: Οι κήποι που έχουν διαμορφωθεί γύρω από τους κτιριακούς χώρους είναι πραγματική ωδή στη φύση. Αφρικανικοί φοίνικες, χαμαίρωπες, γιούκας, βασιλικοί, ουασιγκτόνιες, κανάριοι και άλλα πολλά δέντρα και φυτά συνθέτουν ένα καταπληκτικό σε αίσθηση και εικόνα αποτέλεσμα, που έρχεται να αγκαλιάσει τα αλμυρίκια και τα ελαιόδεντρα, δημιουργώντας ένα σκηνικό σαν βγαλμένο από ταινία.

    Η ατμόσφαιρα που αποπνέει η αρμονική συνύπαρξη όλων αυτών των διαφορετικών, αλλά αλληλοσυμπληρούμενων, στοιχείων δημιουργεί αυτόματα στον επισκέπτη το αίσθημα γαλήνης που τόσο έχει ανάγκη.

    Τον περιβάλλοντα χώρο συμπληρώνουν αριστοτεχνικά τα καθιστικά του καταλύματος, που είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να αποπνέουν ατμόσφαιρα εποχής.

    Το συγκρότημα προσφέρει επιπλέον στον επισκέπτη τη δυνατότητα να επιλέξει ποιο είναι το κυρίαρχο στοιχείο που θέλει να έχει στο δωμάτιό του. Για εκείνους που προτιμούν να αντικρίζουν τον υπέροχο κήπο του καταλύματος, υπάρχουν τα δωμάτια που «κοιτούν» προς τους φοίνικες, τα οποία διαθέτουν, μάλιστα, τη δική τους ομπρέλα στον ήλιο. Όσοι πάλι προτιμούν την φυσική ομορφιά του Ταΰγετου, μπορούν να επιλέξουν ένα δωμάτιο με θέα στο επιβλητικό αυτό βουνό. Η ατμοσφαιρική τους αύρα, αλλά και η θέα που έχουν και προς την θάλασσα, θα τους κερδίσουν αμέσως.

    Η μοναδική εμπειρία της διαμονής στο Grecotel Filoxenia ολοκληρώνεται στη νέα κουζίνα του, που προτείνει μία σειρά από τοπικές γεύσεις οι οποίες αποτελούν και από μόνες τους έναν ξεχωριστό λόγο να θέλει κανείς να βιώσει την εμπειρία διακοπών που προσφέρει το συγκρότημα. Το Grecotel Filoxenia σερβίρει καθημερινά πρωινό εποχής, σε έναν χώρο αγκαλιασμένο από τα ελαιόδεντρα, με φόντο την καταγάλανη θάλασσα.

    Grecotel Filoxenia

    Το «πακέτο» του πρωινού είναι πραγματικά λαχταριστό: Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα καλαθάκι γεμάτο ζεστά ψωμάκια, κρουασάν και γλυκά, μέλι και μαρμελάδες, παραδοσιακές πίτες, αυγά μαγειρεμένα με όλους τους δυνατούς τρόπους, γλυκές κρέπες για τα παιδιά, αλλά και άλλα προϊόντα, όπως μπέικον, μανιτάρια, λουκάνικα, ντομάτες, πατάτες ρόστι.

    Όλες οι αισθήσεις ξυπνούν εδώ, σε μία γαστρονομική εμπειρία που έχει κάνει την Grecotel ξακουστή για το πρωινό της. Το ταξίδι της γεύσης, όμως, δεν σταματά στο πρωινό. Κάθε βράδυ, το εστιατόριο του Grecotel Filoxenia υιοθετεί και μία διαφορετική θεματική, από μία πλούσια ποικιλία εναλλακτικών μενού, που περιλαμβάνει τα πάντα, από θαλασσινά έως μπάρμπεκιου, προσφέροντας γενναιόδωρα πιάτα και τεράστια γκάμα επιλογών.

    Το βραδινό σερβίρεται με service family style, ενώ το κυρίως πιάτο επιλέγεται από τη σχάρα, το φούρνο ή τα μαγειρευτά. Ολόφρεσκα υλικά, διαλεγμένα από τα μποστάνια και τις φάρμες, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν τις μοναδικές γευστικές προτάσεις στις «Σκιές του Ιπανέμα».

    Το επιδόρπιο συναγωνίζεται σε νοστιμιά το δείπνο, ενώ υπάρχει ευρεία γκάμα επιλογών, ανάμεσα σε παγωτίνια, φρούτα και εκλεκτά γλυκά.

    Η εμπειρία του δείπνου απογειώνεται καθώς ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις γεύσεις του εστιατορίου από τις βεράντες του καταλύματος που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

    Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, όμως, προτεραιότητα για όλους αποτελεί η προσωπική μας ασφάλεια. Αυτό είναι και το κυρίαρχο στοιχείο που επιθυμεί να εξασφαλίσει στους επισκέπτες του το Grecotel Filoxenia. Γι’ αυτό, η Grecotel δημιούργησε το πρόγραμμα «Καλοκαίρι στη Θάλασσα», ένα ειδικά σχεδιασμένο πλάνο λειτουργίας, με προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, έτσι ώστε ο επισκέπτης να απολαμβάνει τη μέγιστη δυνατή ποιότητα διαμονής και μια ασύγκριτη εμπειρία φιλοξενίας, χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλειά του.

    Ο ειδικός σχεδιασμός Grecotel περιλαμβάνει μέτρα που ξεκινούν από το δωμάτιο και φτάνουν έως και την παραμονή του επισκέπτη στη θάλασσα, με στόχο να του εξασφαλίσουν σε κάθε στάδιο της διαμονής του μέγιστη ασφάλεια και προστασία.

    Grecotel Filoxenia

    Πιο συγκεκριμένα, κάθε δωμάτιο έχει τη δική του ομπρέλα στη θάλασσα, ενώ τα πάντα φροντίζονται από απόσταση με ειδικά ωράρια, διαδρομές και μέτρα προστασίας. Τα τραπέζια στο εστιατόριο είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Παράλληλα, για την ασφάλεια των ενοίκων, όλα τα γεύματα σερβίρονται σε ατομικές μερίδες.

    Όλα αυτά και πολλά ακόμη μέτρα που έχει λάβει η Grecotel διασφαλίζουν στον επισκέπτη ότι μπορεί να απολαύσει τις διακοπές του ήσυχος, χωρίς να φοβάται.

    Το Grecotel Filoxenia έχει ετοιμάσει για φέτος ειδικά πακέτα φιλοξενίας, θέλοντας να προσφέρει στους επισκέπτες της την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία. Στα πακέτα που προσφέρει το κατάλυμα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δωρεάν διανυκτερεύσεις, διατροφή και lunchbox για τα παιδιά έως 12 ετών, πρωινό και ημιδιατροφή για όλους και Πακέτο Καλωσορίσματος.

    Τα μέλη του Privilege κερδίζουν και 5.000 bonus πόντους όλο τον Αύγουστο.

    Τα εκπληκτικά πακέτα διακοπών, τις προσφορές Αυγούστου, καθώς και το πρωτόκολλο λειτουργίας Grecotel Stay Safe μπορείτε να τα βρείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα του καταλύματος, filoxeniakalamata.com.