• Business

    Grecotel: Ένα όραμα, μία ιστορία, μία υπόσχεση για το μέλλον

    Cape Sounio


    Όταν ο Νίκος και ο Τάκης Δασκαλαντωνάκης έβαζαν, πριν από 45 χρόνια, τα θεμέλια της GRECOTEL, μπορεί να μην φαντάζονταν τη σημαντική θέση που θα αποκτούσε το δημιούργημά τους στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Άλλωστε, αυτό που ήθελε να επιτύχει, κατά κύριο λόγο, ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης, ιδρυτής της αλυσίδας και πρωτεργάτης της ελληνικής τουριστικής ανάπτυξης, ήταν να κάνει πράξη τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο έβλεπε τον ελληνικό τουρισμό. Και το κατάφερε με το παραπάνω…

    Οι δυο ιδρυτές της GRECOTEL ξεκίνησαν το εγχείρημα τους, θέλοντας να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νησί της Κρήτης, με τα πανέμορφα τοπία, την κρητική φιλοξενία, τις αναρίθμητες παραδόσεις και τις ξεχωριστές τοπικές γεύσεις. Ό,τι συνθέτει τον μοναδικό στον κόσμο κρητικό πολιτισμό. Έτσι, κατασκεύασαν την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στο Ρέθυμνο, επενδύοντας στις παραθαλάσσιες εκτάσεις, αλλά και στην πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής που θέλησαν να αναδείξουν. Η επιχειρηματική αυτή κίνηση έδωσε ώθηση σε ολόκληρο νησί και όλο και περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονταν την Κρήτη για να γνωρίσουν την κουλτούρα της τοπικής κοινωνίας. Το όραμα του Νίκου Δασκαλαντωνάκη οδήγησε, ουσιαστικά, στην ανάπτυξη ενός μοναδικού τουριστικού προϊόντος που έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες παραθεριστές από όλο τον κόσμο.

    Amirandes

    Κρητικές βραδιές και μπουφέδες γεμάτοι με τοπικά εδέσματα, παραδοσιακά πιάτα, αυθεντικές γεύσεις από την κρητική και την ελληνική κουζίνα αναδεικνύουν την μοναδικότητα της Ελλάδας, ενώ άξια αναφοράς είναι η Κρητική Γωνιά που έχει καθιερώσει ο όμιλος σε όλα τα ξενοδοχεία. Μεγάλη σημασία δίνεται, επίσης, στα ήθη και τα έθιμα, στοιχεία που ανέκαθεν μάγευαν τους τουρίστες που επισκέπτονταν τη χώρα μας, τα οποία αναβιώνουν στις ξενοδοχειακές μονάδες με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση.

    Kos Imperial Thalasso

    Παράλληλα, η GRECOTEL συνεχίζει να επενδύει στο αρχικό της όραμα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προσπάθεια σύνδεσης γαστρονομίας και τοπικής παραγωγής με τον τουρισμό, η πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια του είδους, που απέκτησε «σάρκα και οστά» με την Agrecofarm: ένα παραδοσιακό αγρόκτημα -βιολογική φάρμα- στην οποία αναβιώνουν με μοναδικό τρόπο παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής τυπικών κρητικών προϊόντων χωρίς τη χρήση χημικών στις καλλιέργειες.

    Και την ίδια στιγμή, η εταιρεία φροντίζει συνεχώς να καινοτομεί, υλοποιώντας πρωτοποριακές πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, την παράδοση και τον πολιτισμό, αποσπώντας σταθερά διακρίσεις από κορυφαίες ελληνικές και ξένες διοργανώσεις του κλάδου.

    Amirandes

    Η μοναδικότητα της GRECOTEL, όμως, δεν έγκειται μόνο στο όμορφο, άνετο και πολυτελές περιβάλλον της, αλλά και στις ξεχωριστές εκδηλώσεις και πρωτότυπες υπηρεσίες που προσφέρει. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί πως η GRECOTEL «σύστησε» στην Ελλάδα τα οικογενειακά πακέτα διακοπών, όπως και τον βιωματικό παραθερισμό μέσα από εγκαταστάσεις και δραστηριότητες για γνωριμία με το περιβάλλον.

    Villa Oliva

    Μία ακόμη σημαντική συμβολή της GRECOTEL στον ελληνικό τουρισμό ήταν και το γεγονός πως ήταν εκείνη που άνοιξε τον δρόμο για τη διοργάνωση συνεδρίων σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, δίνοντας ανάσα στην τοπική αγορά και ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την περιοχή, αλλά και για ολόκληρο τον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο.

    White Palace

    Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της GRECOTEL είναι η προσωπική επαφή, η φροντίδα και το ανθρώπινο στοιχείο, που διατρέχει το σύνολό της, από τον ιδρυτή της, Νίκο Δασκαλαντωνάκη, μέχρι το χαμογελαστό πρόσωπο των περισσότερων από 6.000 ανθρώπων που αποτελούν την εικόνα και τον αληθινό πλούτο της GRECOTEL.

     

    White Palace

    Ο μεγάλος όμιλος σήμερα έχει παρουσία σε Κρήτη, Μύκονο, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα και Αθήνα και συνεχίζει να αποτελεί ένα πρότυπο για τις υπόλοιπες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας, γεγονός που αποδεικνύεται από το πλήθος βραβείων που έχει αποσπάσει σε ελληνικές και ξένες διοργανώσεις, εκπροσωπώντας το όνομα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

    Cape Sounio

    Ταυτόχρονα, συνεχίζει να ακολουθεί με συνέπεια ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό πλάνο, συμβάλλοντας δυναμικά στην εθνική οικονομία αλλά και στην τόνωση της απασχόλησης.

    Creta Palace
    Cape Sounio
    Mykonos Blu



    ΣΧΟΛΙΑ