• Business

    Grant Thornton: «Δίκαιη και εύλογη» η συναλλαγή για το Μετατρέψιμο Ομολογιακό της Trastor

    • NewsRoom
    Trastor: Πώληση ακινήτου στο Περιστέρι έναντι 280.000 ευρώ

    Τάσος Καζίνος, Διευθύνων Σύμβουλος Trastor


    «Δίκαιη και εύλογη» χαρακτηρίζει στην έκθεσή της η Grant Thorton τη συναλλαγή σχετικά με το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο ποσού έως 41,08 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλύψει ο βασικός μέτοχος Wert Red S.a.r.l..

    Ειδικότερα, στην έκθεσή της η Grant Thorton αναφέρει:

    Σύμφωνα με την από 29/10/2019 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της TRASTOR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (εφεξής «Εκδότης»), ο Εκδότης πρόκειται να εκδώσει Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο (ΜΟΔ) ποσού έως € 41.084.115,00. Κατά την ίδια ως άνω Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του Εκδότη, ο βασικός μέτοχος Wert Red S.a.r.l. (εφεξής «Εταιρεία»), δήλωσε ότι προτίθεται να καλύψει το σύνολο των ομολογιών κάθε σειράς / επιμέρους έκδοσης που πρόκειται να εκδώσει η Εταιρεία στο πλαίσιο του ΜΟΔ, όταν διατεθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο. Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία θα συνάψει με τον Εκδότη Σύμβαση Κάλυψης του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου («Σύμβαση Κάλυψης ΜΟΔ»), η οποία αποτελεί συναλλαγή του Εκδότη με συνδεδεμένο μέρος κατά τις διατάξεις του άρθρου 99 του ν. 4548/2018, όπως ισχύει, και για τη σύναψή της απαιτείται ειδική άδεια του Δ.Σ., η οποία χορηγείται υπό τους όρους και προϋποθέσεις των άρθρων 99-101 του ν. 4548/2018. Στο πλαίσιο χορήγησης της σχετικής άδειας από το Δ.Σ., είναι απαραίτητη η κατάρτιση έκθεσης αξιολόγησης από ανεξάρτητο προς τον Εκδότη τρίτο πρόσωπο αναφορικά με το δίκαιο και εύλογο της συναλλαγής, δηλαδή της Σύμβασης Κάλυψης ΜΟΔ.

    Το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο το οποίο πρόκειται να εκδοθεί από τον Εκδότη σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4548/2018, ποσού έως €41.084.115,00, θα αφορά στην έκδοση μετατρέψιμων σε μετοχές (κοινές μετά ψήφου) ομολογιών, οι οποίες δεν θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά, και θα εκδοθεί, σύμφωνα με την ως άνω απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Εκδότη, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης και ανάληψη του συνόλου των ομολογιών από τον βασικό μέτοχο Wert Red S.à.r.l.

    Η έκδοση ΜΟΔ προκρίνεται ως απαραίτητη και επιβεβλημένη για τον Εκδότη για λόγους ταχύτητας, δεδομένου ότι σύντομα θα έχουν διατεθεί τα κεφάλαια ύψους € 22,7 εκατ. που αντλήθηκαν στο πλαίσιο της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε τον
    Αύγουστο 2019. Οι τρέχουσες συνθήκες της οικονομίας και η παρούσα συγκυρία στην αγορά ακινήτων ευνοούν ιδιαίτερα τις επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία και στο πλαίσιο αυτό ο Εκδότης χρειάζεται επιπρόσθετα κεφάλαια για να προωθήσει το επενδυτικό της πλάνο και να πραγματοποιήσει αξιόλογες επενδύσεις.

    Με βάση τη διενεργηθείσα εργασία μας, όπως περιγράφεται στην παρούσα Έκθεση, κρίνουμε ότι στο πλαίσιο της συναλλαγής που περιγράφεται στην πρώτη παράγραφο, υπάρχει επαρκής προστασία των συμφερόντων του Εκδότη, της Εταιρείας και κάθε Άλλου Μετόχου, που δεν είναι συνδεδεμένο μέρος και, συνεπώς η συναλλαγή αξιολογείται ως δίκαιη και εύλογη, όπως προβλέπεται από την παράγραφο 1 του άρθρου 101 του Ν. 4548/2018.



    ΣΧΟΛΙΑ