• Business

    Google: Νομική ήττα 200 δισ. δολαρίων από την εταιρεία του Fortnite

    • NewsRoom
    Sundar Pichai, CEO Google

    Sundar Pichai, CEO Google


    Η εταιρεία παραγωγής του «Fortnite», Epic Games, κέρδισε τη δίκη έναντι της Google της Alphabet.

    Η Google έχασε μια δικαστική μάχη με τον κατασκευαστή του Fortnite, την Epic Games Inc, ήττα που απειλεί να διαταράξει την αγορά App Store που αποφέρει 200 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και υπαγορεύει τον τρόπο με τον οποίο δισεκατομμύρια καταναλωτές χρησιμοποιούν κινητές συσκευές.

    Όπως μεταδίδει το Reuters, ισχυρίστηκε ότι το κατάστημα εφαρμογών Play λειτουργούσε ως παράνομο μονοπώλιο, σε μια απόφαση που αν κρατήσει, θα μπορούσε να ανατρέψει ολόκληρη την οικονομία του app store.

    Η αγωγή της Epic έχει διαρκέσει πάνω από ένα μήνα. Κατηγόρησε την Google ότι έλαβε μέτρα για να αποτρέψει τους ανταγωνιστές και χρεώνει αδικαιολόγητα υψηλά τέλη έως και 30% στους προγραμματιστές εφαρμογών.

    Το δικαστήριο τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει τις εργασίες για τα ένδικα μέσα που θα εφαρμόσει.

    Η απόφαση σηματοδοτεί μια εκπληκτική ήττα για την Google, η οποία μαζί με την Apple λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα εφαρμογών στον κόσμο.

    Εάν παραμείνει η απόφαση, έχει τη δυνατότητα να δώσει στους προγραμματιστές μεγαλύτερη επιρροή σχετικά με τον τρόπο διανομής των εφαρμογών τους και τον τρόπο με τον οποίο επωφελούνται από αυτές.

    Η Google είπε ότι θα ασκήσει έφεση. «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το επιχειρηματικό μοντέλο Android και να παραμένουμε βαθιά αφοσιωμένοι στους χρήστες, τους συνεργάτες μας και το ευρύτερο οικοσύστημα Android», δήλωσε ο Wilson White, αντιπρόεδρος κυβερνητικών υποθέσεων και δημόσιας πολιτικής της Google

    Διαβάστε επίσης:

    FrieslandCampina: Κόβει 1.800 θέσεις εργασίας παγκοσμίως

    Lloyd’s List 2023: Οι 14 Έλληνες και Ελληνίδες που περιλαμβάνονται στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας

    Hasbro: Απολύει 1.100 εργαζομένους – Σημαντική μείωση πωλήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ