• Business

    Google: Επένδυση 550 εκατ. δολαρίων στη δεύτερη μεγαλύτερη κινέζικη εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου

    Σούνταρ Πιτσάι, CEO της Google


    Η Google ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περισσότερο από μισό δισ. δολαρίων στη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, τη JD.com.

    Ως μέρος της στρατηγικής συνεργασίας, η Googleθα βάλει 550 εκατ. δολάριασε μετρητά στην εταιρεία, ενώ θα λάβει περισσότερες από 27 εκατ. μετοχές της τελευταίας.

    Οι δύο τεχνολογικές εταιρείες σημείωσαν ότι θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν τον τομέα της λιανικής προς την κατεύθυνση της πιο καλής προσωποποιημένης εμπειρίας των καταναλωτών, ενώ στόχος είναι και η καλύτερη διείσδυση σε κάποιες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Νοτιοανατολικής Ασίας.

    Από μέρους της η JD.com είπε ότι σχεδιάζει να επιλέξει κομμάτια που θα είναι διαθέσιμα για πώληση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μέσω του Google Shopping — μίας υπηρεσίας που επιτρέπει στους χρήστες να ψάξουν για προϊόντα σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου και να συγκρίνουν τιμές μεταξύ διαφορετικών καταστημάτων.

    Η συνεργασία των επιχειρήσεων λιανικής με τη Google, δίνει μεγαλύτερη πρόσβαση στα προϊόντα τους, όπως σημειώνει και το CNBC.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Google: Οι αλγόριθμοι που προβλέπουν τον θάνατο και σώζουν ζωές



    ΣΧΟΛΙΑ