• Business

    Goldman Sachs: Το ράλι των μετοχών έχει αρκετό δρόμο μπροστά του

    fewfw


    Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε το Brexit, οι αγορές φαίνεται να έχουν ανακάμψει πιάνοντας και πάλι νέα υψηλά επίπεδα. Αυτή η ανοδική τάση παρατηρείται σε ευρεία βάση και θα μπορούσε να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τον Sheba Jafari, τεχνικό αναλυτή της Goldman Sachs.

    “Εάν αυτό είναι πραγματικά ένα 3ο κύμα από τον Ιούνιο, τότε θα πρέπει να ξεπεράσει τις 2.191 μονάδες και τελικά να φτάσει περίπου στις 2.263 μονάδες,” έγραψε ο Jafari σε σημείωμα προς τους πελάτες.

    Jafari, ο οποίος αποκαλεί το πρόσφατο ράλι “βιβλίο”, χρησιμοποιεί μια μέθοδο τεχνικής ανάλυσης σύμφωνα με την οποία η συμπεριφορά της αγοράς ακολουθεί ένα μοτίβο και κινείται σε “κύματα”, συνεπώς κάποιος ο οποίος είναι σε θέση να “διαβάσει” τα μηνύματα που εκπέμπει η αγορά μπορεί να κατανοήσει καλύτερα την πορεία της.

    Βασιζόμενος σε αυτά τα “μηνύματα”, ο αναλυτής της Goldman Sachs πιστεύει ότι όχι μόνο υπάρχει μια βραχυπρόθεσμη άνοδος τουλάχιστον 100 μονάδων για το δείκτη S&P, με βάση την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής, αλλά μακροπρόθεσμα υπάρχουν ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για τους επενδυτές.

    “Συγκεκριμένα, η κίνηση από το Φεβρουάριο είναι πιθανό να είναι το κύμα (5) σε μια αλληλουχία που ξεκινά από το 2010,” έγραψε ο Jafari. “Ως εκ τούτου, ο ελάχιστος στόχος για το κύμα (5) / III είναι οι 2.172 μονάδες, ενώ ένας πιο διευρυμένος στόχος θα αντιστοιχούσε σε 2.394-2.452 μονάδες.”

    Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ο Jafari προβλέπει ένα στόχο της τάξεως των 2.263 μονάδων, και στην πάροδο τους ενός μήνα, ο δείκτης θα πρέπει να φτάσει τις 2.452 μονάδες.

    “Οι 2.263 μονάδες αποτελούν το ιδανικό σημείο προκειμένου να ξεκινήσετε διορθωτικές κινήσεις για το 4ο κύμα», έγραψε ο Jafari. “Οι υποχωρήσεις μέχρι εκείνο το σημείο θα είναι μικρές και σύντομες (παρόμοια με τη δράση των τιμών νωρίτερα αυτό το χρόνο, τον Μάρτιο /Απρίλιο).”

    Μπορεί να υπάρχουν κάποια παραπατήματα στη διαδρομή, ωστόσο είναι προφανές πως ο Jafari θεωρεί πως το ράλι των μετοχών έχει ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά του.

    Screen Shot 2016 07 18 at 9.24.22 AM

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/evangelos-marinakis-simfonia-cpp-hmm-gia-miosi-ton-navlon-kata-20/62077

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/pierre-moscovici-kamia-allagi-sto-nomo-gia-tis-diikisis-trapezon-fevgi-i-louka-katseli/62052



    ΣΧΟΛΙΑ