• Business

    Goldman Sachs και JPMorgan: Μένουμε Λονδίνο

    Goldman Sachs

    Ο Jamie Dimon, Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan και ο Lloyd Blankfein, Διευθύνων Σύμβουλος Goldman Sachs


    Μεγάλες επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs και της JPMorgan, δήλωσαν πως θα βοηθήσουν το Λονδίνο να παραμείνει ένα κορυφαίο κέντρο της διεθνής οικονομίας.

    Οι διευθύνοντες Σύμβουλοι των δυο τραπεζών, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, George Osborne, προχώρησαν σε δηλώσεις, αναφέροντας: “Η απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προφανώς, και παρουσιάζει νέες οικονομικές προκλήσεις, τις οποίες, όμως, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε, δουλεύοντας όλοι μαζί. Αποφασίσαμε να εργαστούμε πολύ σκληρά, ώστε να μπορέσει το Λονδίνο να διατηρήσει την ισχύ του.”

    Υπάρχουν ανησυχίες, ότι λόγω του δημοψηφίσματος – σοκ υπέρ του Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να χάσει το “διαβατήριό” του στα δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο επιτρέπει στις βρετανικές τράπεζες να λειτουργούν στην Ε.Ε, έχοντας ως βάση τους την Αγγλία. Βέβαια, πρόκειται για μια χώρα που διαθέτει ένα από τα πιο σταθερά νομικά συστήματα στον κόσμο, με ένα λαμπρό εργατικό δυναμικό και μεγάλη ρευστότητα στις αγορές της.

    Αυτή είναι η δεύτερη φορά, μετά το Brexit, που οι τράπεζες σπεύδουν να υποστηρίξουν την εγχώρια αγορά της Αγγλίας. Λίγες μέρες πριν, οι “Big Four”, όπως αποκαλούνται οι Barclays, HSBC, Lloyds και Royal Bank of Scotland, μαζί με πιο μικρούς δανειστές, υπέγραψαν μια κοινή δήλωση, υποσχόμενοι να μην αλλάξει τίποτα – από πλευράς τους – παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

    Βέβαια, ενώ η JPMorgan είναι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες που υπέγραψαν για τη βοήθεια του Λονδίνου, η τράπεζα, στο παρελθόν, έχει προειδοποιήσει πολλές φορές πως ίσως χρειαστεί να μεταφέρουν κάποιες θέσεις εργασίας έξω από τη Μεγάλη Βρετανία. Ο διευθύνων Σύμβουλος, Jamie Dimon, σε ιταλική εφημερίδα, ανέφερε: “Το χειρότερο σενάριο θα είναι η μετακίνηση χιλιάδων εργαζομένων σε άλλα υποκαταστήματα της Ευρωζώνης.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

     

    http://www.mononews.gr/coca-cola-ote-alpha-bank-i-ipsiloteres-kefaleopiisis-tou-cha/59350

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ