• Business

    Glencore: Δίνει 1,5 δισ. δολάρια για να διευθετήσει τις έρευνες σε ΗΠΑ και Βρετανία


    Η Glencore συμφώνησε να πληρώσει 1,5 δισ. δολάρια για να διευθετήσει τις έρευνες σε ΗΠΑ και Βρετανία για πιθανές δωροδοκίες στην Αφρική.

    Εκπρόσωποι της Glencore εμφανίστηκαν την Τρίτη σε Δικαστήρια στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, για να παραδεχτούν την ενοχή της και να ζητήσουν διακανονισμό. Έτσι, ο κολοσσός των εξορύξεων, θα αφήσει πίσω του μία σειρά από έρευνες που κρέμονταν πάνω από την επιχείρηση εδώ και χρόνια.

    Η Glencore είναι η μεγαλύτερη από μία ομάδα λίγων επιχειρήσεων που κυριαρχούν στο παγκόσμιο εμπόριο πετρελαίου, μετάλλων, ορυκτών και τροφίμων. Το 2018 οι ΗΠΑ ξεκίνησαν έρευνες για τις δραστηριότητες της Αγγλοελβετικής εταιρίας στη Νιγηρία, το Κονγκό και τη Βενεζουέλα, από το 2007. Το 2021, ένας πρώην trader της Glencore ομολόγησε στις ΗΠΑ την ενοχή του για συμμετοχή σε διεθνές σχέδιο δωροδοκίας αξιωματούχων στη Νιγηρία προκειμένου να κερδίσει ευνοϊκή μεταχείριση από την κρατική εταιρία πετρελαίου.

    Οι μετοχές της Glencore εκτινάχθηκαν την Τρίτη έως και 5,3% μετά την είδηση για την διευθέτηση, πριν περιορίσουν την άνοδό τους λίγο πάνω από το 1%.

    Διαβάστε επίσης:

    Από την Rosneft στην Gazprom o Γκέρχαρντ Σρέντερ – Προτείνεται και επίσημα για μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου

    ΕΛΠΕ: Σε διαπραγματεύσεις με την Total για τους υδρογονάνθρακες στην Κρήτη



    ΣΧΟΛΙΑ