• Business

    Γιατί οι ομάδες του Facebook αποτελούν το “χρυσό εισιτήριο” για τις επιχειρήσεις (video)

    • NewsRoom

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Σήμερα, η πιθανότητα να εμφανιστεί σε όλους τους “ακόλουθούς” σας στο Facebook το εμπορικό σας σήμα και αναρτήσεις σχετικά με αυτό είναι από ελάχιστη έως μηδενική! Ειδικά μετά από ορισμένες αλλαγές που σχεδιάζει το Facebook για το μέλλον κάτι τέτοιο θα είναι ακόμα δυσκολότερο, καθώς θα δίνεται βάρος στην ιεράρχηση των ενημερώσεων στην αρχική σας σελίδα στους φίλους και στην οικογένειά σας!

    facebook-group

    Μην αφήσετε όμως τις αλλαγές αυτές να σας τρομοκρατήσουν καθώς πάντα υπάρχει ο κατάλληλος τρόπος για να πραγματοποιήσουμε τον σκοπό μας χρησιμοποιώντας  την -χωρίς κανένα κόστος- βοήθεια του FaceBook, όπως μας “διδάσκει” η Salma Jafri στο παρακάτω Video! Ποία είναι όμως η Salma Jafri;

    salma

    H Salma πραγματοποίησε το MBA της στο Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Karachi (πρώην πρωτεύουσα του Πακιστάν), με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ. Το 2007 έγινε μητέρα έτσι αναγκάστηκε να αφήσει την δουλειά της που είχε ωράριο 9-5 με σκοπό να αφιερώνει χρόνο στο παιδί της, όμως η αγάπη της για το Μάρκετινγκ δεν την άφησε ποτέ. Έτσι δημιούργησε την προσωπική της ιστοσελίδα στην οποία αναρτά video και άρθρα που καθοδηγούν και συμβουλεύουν τον κόσμο για θέματα σχετικά με την βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης, το blogging, το περιεχόμενο της στρατηγικής και το κοινωνικό μάρκετινγκ των μέσων μαζικής ενημέρωση.

    salma34 salmaaaa

    Στο παρακάτω video η Salma Jafri εξηγεί γιατί οι ομάδες του Facebook και ιδιαίτερα οι κλειστές ομάδες αποτελούν το “χρυσό εισιτήριο” για την ανεύρεση πελατών και μας εξηγεί με ποιόν τρόπο θα καταφέρουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα σχετικά με το Marketing της επιχείρησής μας!

    Όπως προαναφέραμε οι ομάδες του FaceBook αποτελούν κρυφό χρυσωρυχείο για τις επιχειρήσεις. Αυτό διότι μας παρέχουν πρόσβαση σε  κλειστές κοινότητες ανθρώπων που έχουν κοινά ενδιαφέροντα και μιλούν, συζητούν για θέματα σχετικά με τον τίτλο της ομάδας. Για παράδειγμα όπως η Sarah εξηγεί, εάν έχεις μια επιχείρηση σχετικά με την Υγεία και την Διατροφή το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναζητήσεις την αντίστοιχη ομάδα στο FaceBook και να γίνεις μέλος. ‘Ύστερα η ομάδα θα σε αποδεχθεί αφού κυρίως αυτό που ελέγχει για να αποδεχθεί ένα νέο μέλος είναι αν είναι φυσικό-υπαρκτό πρόσωπο ή κάποιος ιός! Αφού αποκτήσεις πρόσβαση στην ομάδα τότε το παιχνίδι είναι δικό σου.. το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τους μαγέψεις με τα επιχειρηματικά σου κόλπα!

    sucses

    Τα σημαντικότερα βήματα προς την επιτυχία είναι 6 και είναι τα παρακάτω:

    1. Ξεκίνα με το να απαντάς ερωτήσεις (Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να γίνεις γνωστός στην ομάδα)
    2. Ανάρτησε βοηθητικά tips σχετικά με αυτό που θέλεις “πουλήσεις” (έχοντας περάσει πολύ χρόνο ακούγοντας τα προβλήματα των ανθρώπων, θα έχετε μια καλή ιδέα για το ποια προβλήματα συνεχίζουν να εμφανίζονται και πόσο συχνά. Επειδή οι παλαιότερες αναρτήσεις του Facebook εξαφανίζονται, και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να ενοχλούν, μπορείς να πάρεις εσύ πρωτοβουλία και να δώσεις βοηθητικά tips!)
    3. Ζήτα βοήθεια (Θα δείτε ότι σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν και θα ανταποκριθούν ή έστω θα μπουν από περιέργεια να δουν τη σελίδα σας)
    4. Κάνε promote στις κατάλληλες ημέρες (είναι πολύ έξυπνη κίνηση να τους δώσεις ένα δωρεάν download ή ένα κουπόνι ή κάποια προσφορά και ως αντάλλαγμα να πάρεις τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους με σκοπό να το χρησιμοποιήσεις στέλνοντας διαφημιστικά κ.α.)
    5. Κάνε ξεκάθαρο τον επόμενο στόχο σου 
    6. Γράψε τις επιτυχίες σου
    Key to success
    Key to success

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/londino-se-kali-onirevosoun-ena-spiti-se-knightsbridge-chelsea-tora-ine-efkeria-sou/74171



    ΣΧΟΛΙΑ