ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπρατάκος: Ελλάδα και Αρμενία έχουν την ευκαιρία να μετατρέψουν τη φιλία τους σε δυναμικότερη οικονομική συνεργασία
Τον πρέσβη της Κροατίας στην Ελλάδα, Αλεκσάντατ Σούνκο, υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Γιάννης Μπρατάκος, στο πλαίσιο συνάντησης με αντικείμενο την ενημέρωση για την επικείμενη Σύνοδο της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπρόβνικ στις 28 και 29 Απριλίου 2026.
Ο κ. Σούνκο παρουσίασε τους βασικούς άξονες της φετινής διοργάνωσης και του Επιχειρηματικού Φόρουμ, οι οποίοι επικεντρώνονται στις μεταφορές, την ενέργεια, τις υποδομές και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς και στη διάσταση των επενδύσεων και των διασυνοριακών συνεργασιών. Όπως τόνισε, η Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών αποτελεί ένα δυναμικό πλαίσιο περιφερειακής συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας, της ενεργειακής ασφάλειας και της οικονομικής σύγκλισης στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι ευρύτερες γεωοικονομικές εξελίξεις στην περιοχή, οι προοπτικές ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Κροατίας, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς στρατηγικής σημασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις εξελίξεις στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημείωσε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα διαθέτει ισχυρή παρουσία και τεχνογνωσία στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της ναυτιλίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, τομείς που συνδέονται άμεσα με τους βασικούς άξονες της Πρωτοβουλίας.
«Σε μία περίοδο γεωοικονομικών ανακατατάξεων, η ενίσχυση των διασυνδέσεων, των υποδομών και της ενεργειακής συνεργασίας αποκτά στρατηγική σημασία. Η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει τη γεωγραφική της θέση και τις παραγωγικές της δυνατότητες, ώστε να ενισχύσει τον ρόλο της ως κόμβος μεταφορών, ενέργειας και επενδύσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Πρωτοβουλίες όπως αυτή των Τριών Θαλασσών δημιουργούν ένα πρόσφορο πεδίο για την περαιτέρω ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας και τη διαμόρφωση συνεργειών που υπηρετούν ένα πιο ανθεκτικό και δυναμικό παραγωγικό μοντέλο», δήλωσε ο κ. Μπρατάκος.
Διαβάστε επίσης:
ΕΛΣΤΑΤ: Υποχώρησε η ανεργία στο 7,7% τον Ιανουάριο
Ιράν: «Λουτρό αίματος» στις ευρωπαϊκές χώρες αν εμπλακούν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πολιτική για τον καρκίνο: Από τη μεταρρύθμιση στη θεσμική ανθεκτικότητα
- Aramco: Εξετάζει εναλλακτικές διαδρομές για εξαγωγές πετρελαίου μετά την κρίση στα Στενά του Ορμούζ
- Wall Street: Βουτιά πάνω από 800 μονάδες στα futures του Dow Jones – Ανησυχία για μια παρατεταμένη σύγκρουση ΗΠΑ-Ιράν
- DEMO: Η εταιρεία που αλλάζει τον χάρτη της φαρμακοβιομηχανίας στη χώρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.