«Αναταράξεις» στις επενδυτικές τράπεζες αναμένεται να φέρει η εφαρμογή από το ερχόμενο έτος του νέου ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου Mifid II.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της RBS Χάουαρντ Ντέιβις, οι νέοι κανονισμοί που θα τεθούν σε εφαρμογή στις 3 Ιανουαρίου «θα έχουν αντίκτυπο στα έσοδα των επενδυτικών τραπεζών».
Και αυτό γιατί «αν κάνεις τον κόσμο να πληρώνει χωριστά τις αναλύσεις, για παράδειγμα, θα αναρωτιέται αν τις θέλει πραγματικά», ανέφερε ο Ντέιβις.
Οι κανονισμοί Mifid II έχουν ως στόχο να φέρουν μεγαλύτερη διαφάνεια στις χρηματοοικονομικές αγορές, από τις μετοχές μέχρι τα ομόλογα και ένας από τους βασικούς άξονές της είναι ο διαχωρισμός του τομέα της έρευνας από τον τομέα των συναλλαγών (trading).
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόβλεψη-έκπληξη: Οι επενδυτές είναι έτοιμοι να ρίξουν πολλά δισ. στην Ελλάδα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς επιχειρηματίας-μπαταχτσής πλήρωσε τις δόσεις του πριν την καταγγελία του δανείου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Samsung Electronics: Άλμα πάνω από 6% για τη μετοχή με φόντο το νέο Robotics eXperience
- Eurostat: «Πρωταθλήτρια» Ευρώπης η Ελλάδα στη μείωση του χρέους – Στο 143,5% του ΑΕΠ το α’ τρίμηνο
- Ευρωπαϊκό φυσικό αέριο: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών – «Καμπανάκι» Goldman Sachs για τιμές άνω των 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα
- Γιώργος Κώτσηρας: Παρελήφθησαν τα 50 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.