• Business

    Γεράσιμος Θωμάς: Μείωση ΕΦΚ στη βιομηχανία μέσης τάσης- μέτρα και για τα πρατήρια

    Γεράσιμος Θωμάς


    “Χωρίς στήριξη στη βιομηχανία δεν θα μπορέσουμε να βγούμε δομικά από αυτή την κρίση”  είπε πριν από λίγο ο υφυπουργός Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς στη Διαδικτυακή Συζήτηση της “Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας” με θέμα «Covid-19: H επόμενη ημέρα για την ενέργεια & τη βιομηχανία στην Ελλάδα».

    Όπως είπε θα εισηγηθεί στο άμεσο μέλλον να ληφθούν κάποια μέτρα  για την ενίσχυση της βιομηχανίας για τα οποία ήδη  το Υπουργείο Ενέργειας με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους και είναι σε συζητήσεις για αυτά τόσο με τη βιομηχανία και το ΣΕΒ όσο και με τους παραγωγούς ενέργειας.

    Τα μέτρα αυτά είναι:

    • Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για της εταιρείες μεσαίας τάσης, που δεν έχουν το χαμηλό τιμολόγιο της υψηλής τάσης
    • Βελτίωση του μηχανισμού για τα ΥΚΩ για τις βιομηχανίες
    • και βελτιώσεις στις χρεώσεις συστήματος για την βιομηχανία

    “Είμαστε σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, τη βιομηχανία, τους παραγωγούς και τον κλάδο της ενέργειας, ώστε σταδιακά να  προχωρήσουμε σε διαρθρωτικά μέτρα”, σημείωσε.

    Επίσης τόνισε τη σημασία της βιομηχανίας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την έξοδο από την κρίση ενώ όπως είπε ετοιμάζονται κίνητρα για την ανάπτυξη της βιομηχανίας σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη. Όπως είπε: “Το να έχουμε βιομηχανική  παραγωγή στη χώρα είναι σημαντικό κομμάτι της οικονομική πολιτικής μας. Επίσης έχουμε κάνει ειδική έρευνα ώστε στο πλαίσιο της απολιγινιτοποίησης να πάρουμε μέτρα τέτοια ώστε να αναπτυχθεί στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη η βιομηχανία με ειδικά κίνητρα.Χωρίς μια στήριξη στη βιομηχανία δεν θα μπορέσουμε να βγούμε δομικά από αυτή την κρίση”.

    Μέτρα για τα πρατήρια

    Αναφορικά με τα πρατήρια σημείωσε ότι παρακολουθούν το πρόβλημα, και είναι σε επαφή με τα διυλιστήρια, τους παραγωγούς και τα πρατήρια και σύντομα θα ανακοινωθούν κάποια μέτρα.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ