ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην Orsted της Δανίας, καθώς και στην Shell Energy για τη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου στη Γερμανία, αφότου οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την απαίτηση της Μόσχας για πληρωμή σε ρούβλια.
Ο εφοδιασμός των δύο εταιρειών με φυσικό αέριο θα σταματήσει την 1η Ιουνίου, ανακοίνωσε η Gazprom.
Η Orsted είχε προειδοποιήσει χθες Δευτέρα ότι η ρωσική Gazprom ενδέχεται να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στη Δανία, μετά την άρνησή της να πληρώσει σε ρούβλια, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπήρχαν άμεσες επιπτώσεις στον εφοδιασμό της Δανίας με φυσικό αέριο.
Σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της δανικής ενεργειακής εταιρείας Μαντς Νίπερ δήλωσε ότι η Orsted θα είναι σε θέση να αντλήσει φυσικό αέριο από ευρωπαϊκές αγορές, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό είναι εφικτό.
Διαβάστε επίσης:
Ντράγκι: Απόλυτη επιτυχία η συμφωνία για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γερμανία: Ζήτημα κομματικής πειθαρχίας έθεσε ο Μερτς ενόψει της ψήφισης του συνταξιοδοτικού
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένταση μεταξύ Μαγειρία και Κωνσταντοπούλου
- ΝΑΤΟ: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε υβριδικές απειλές
- Ισπανία: Νέος πονοκέφαλος για τον Σάντσεθ, στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση