• Business

    Γ. Προκοπίου: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της Dynagas Partners

    Γιώργος Προκοπίου ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners


    Καλύτερο από το αναμενόμενο και από τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street ήταν το 2016 για τη ναυτιλιακή Dynagas LNG Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, καθώς στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο αλλά και την περίοδο εννέα μηνών που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, τα κέρδη κατέγραψαν σημαντική αύξηση.

    Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου η Dynagas Partners κατέγραψε αυξημένα καθαρά έσοδα ύψους 17,27 εκατ. δολαρίων, έναντι εσόδων ύψους 16,04 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι. Για τους εννέα μήνες, τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 51,37 εκατ. δολάρια, έναντι 45,22 εκατ. δολαρίων που είχαν κυμανθεί το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015.

    Αντίστοιχα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο του 2016 διαμορφώθηκαν στα 0,49 δολάρια, έναντι 0,41 δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, ενώ για τους εννέα μήνες του 2016, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,45 δολάρια, έναντι 1,25 δολαρίων που είχαν διαμορφωθεί το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της Dynagas Partners κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2016 κατέγραψαν σημαντική αύξηση καθώς κυμάνθηκαν στα 35,43 εκατ. δολάρια, έναντι EBITDA 29,05 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Όσον αφορά την περίοδο των εννέα μηνών, τα κέρδη EBITDA κυμάνθηκαν στα 105,63 εκατ. δολάρια, έναντι 84,68 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

    dynagas LNG
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) “Clean Energy” της Dynagas LNG Partners είναι χωρητικότητας 149.700-cbm και κατασκευής του έτους 2007

    Ο Tony Lauritzen, ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, επισήμανε ότι “Ήταν άλλο ένα δυνατό τρίμηνο για την Dynagas Partners καθώς η παραλαβή ενός πλοίου οδήγησε τα κέρδη EBITDA να αυξηθούν κατά 27%. Την ίδια στιγμή, έχουμε ναυλώσει το στόλο μας στο σύνολό του μέχρι και τα τέλη του 2016, ενώ για το 2017, σε ποσοστό 88%. Η μέση διάρκεια των ναυλοσυμφώνων που έχουν τα πλοία του στόλου μας διαμορφώνεται στα 10,1 έτη. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να πετυχαίνουμε περισσότερες χρονοναυλώσεις και προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής διαχείρισης των λειτουργικών μας εξόδων”.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη Dynagas Partners είχε ανακοινώσει από την 1η Νοεμβρίου πως υπέγραψε ναυλοσύμφωνο μεγάλης διάρκειας για το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) Clean Energy (χωρητικότητας 149.700-cbm και κατασκευής 2007) με εταιρεία που ανήκει στον ρωσικών συμφερόντων όμιλο ενέργειας Gazprom Group. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ναυλοσύμφωνο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2018 και θα έχει διάρκεια 7 έτη και 9 μήνες. Η Dynagas Partners μέχρι και τη λήξη του συγκεκριμένου ναυλοσυμφώνου αναμένεται να εισπράξει ακαθάριστους ναύλους ύψους περίπου 133 εκατ. δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε νέα υψηλά 15 μηνών ο Baltic Dry – Κέρδη για τις μετοχές του dry bulk

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζημίες 98,9 εκατ. δολ. για έξι εφοπλιστές στο τρίτο τρίμηνο του 2016



    ΣΧΟΛΙΑ