• Business

    Γ. Προκοπίου: Έτσι αυξήθηκαν τα κέρδη της Dynagas LNG στο πρώτο τρίμηνο του έτους

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynacom Tankers Management


    Κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του 2016 η ναυτιλιακή Dynagas LNG Partners, του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, καθώς το πρόσφατο απόκτημα που πρόσθεσε στο στόλο του, το πλοίο Lena River,  έδωσε ώθηση στα έσοδα της εταιρίας.

    Ειδικότερα, τα κέρδη της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Dynagas LNG Partners, θυγατρικής της Dynagas στην Ελλάδα, ανακοίνωσε κέρδη 17,1 εκατ. δολαρίων στην περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016, έναντι 14,9 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

    Έτσι, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,48 δολάρια, ενώ ο μέσος όρος των εκτιμήσεων των αναλυτών προέβλεπε κέρδη 0,43 δολάρια.

    Lauritzen
    Tony Lauritzen. CEO της Dynagas LNG Partners

    Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Tony Lauritzen, επισήμανε ότι το άλμα κατά 25,3% που σημείωσαν τα κέρδη EBITDA της εταιρίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξαγορά του πλοίου Lena River, κατασκευής 2013 και χωρητικότητας 155.000 cbm, από τη μητρική Dynagas. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι η Dynagas LNG Partners εργάστηκε εντατικά όλο το τρίμηνο προκειμένου να εξασφαλίσει επιπλέον κάλυψη των συμβάσεων για τα έξι πλοία που περιλαμβάνονται στο στόλο της.

    Σημειώνεται ότι το Lena River και το Yenisei River, κατασκευής 2013 και χωρητικότητας 155.000 cbm, έχουν εξασφαλίσει ναυλώσεις 15ετούς διάρκειας στο πρόγραμμα Yamal LNG Project, που ξεκινά το 2019. Παράλληλα η Gazprom έχει ναυλώσει το πλοίο Ob River, κατασκευής 2007 και χωρητικότητας 145.700 cbm.

    Μεγάλο ανεκτέλεστο υπόλοιπο

    “Ως εκ τούτου, το σημερινό ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρίας μας ανέρχεται στα 1,6 δισ. δολάρια, με τη μέση υπολειπόμενη διάρκεια συμβάσεων στα 10,3 χρόνια”, αναφέρει ο Lauritzen, αν και διευκρινίζει ότι το συμβόλαιο για τη ναύλωση του Yenisei River Contract δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

    Yenisei River
    Yenisei River

    Στόχος της εταιρίας είναι να συνεχίσει να εστιάζει στην αύξηση των καλύψεων των συμβολαίων της, διατηρώντας υψηλά ποσοστά στις ναυλώσεις και σωστή διαχείριση των λειτουργικών εξόδων προκειμένου να διασφαλίσει τη διατηρησιμότητα των μεγεθών της.

    Η Dynagas Partners παραμένει πιστή στη μερισματική της πολιτική, σύμφωνα με την οποία θα διανείμει μέρισμα άνω των 0,42 δολαρίων ανά μετοχή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/navlothike-gia-ena-chrono-dexamenoplio-tou-omilou-chandri/46197

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/s-palios-i-miosi-ton-navlon-piese-ta-apotelesmata-tis-diana/46135



    ΣΧΟΛΙΑ