• Business

    Γ. Μελισσανίδης: Τέσσερα νέα πλοία για την Aegean εν μέσω κρίσης

    Γιώργος Μελισσανίδης

    Γιώργος Μελισσανίδης


    Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρία Aegean Shipping Management, αποκάλυψε ότι έχει παραγγείλει τέσσερα πλοία κατηγορίας aframax στο ναυπηγείο Cosco Zhoushan, με έτος παράδοσης το 2018.

    «Σε αυτή την περίοδο της παγκόσμιας αβεβαιότητας και της αδράνειας στην αγορά νεότευκτων πλοίων, εμείς ανανεώνουμε δείχνοντας την αφοσίωση μας στη διεθνή ναυτιλία», επισημαίνει ο Πρόεδρος της εταιρίας Γιώργος Μελισσανίδης.

    Δημήτρης Μελισσανίδης, ετών 64. Εφοπλιστής- Επιχειρηματίας.
    Δημήτρης Μελισσανίδης, ετών 64. Εφοπλιστής- Επιχειρηματίας.

    Η Aegean δεν αποκάλυψε το κόστος της συναλλαγής και αρκέστηκε μόνο στην δήλωση ότι η συμφωνία ολοκληρώθηκε σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από τη μέση τιμή των τελευταίων δέκα ετών για τα νεότευκτα aframax, που είναι τα 56,5 εκατ. δολάρια.

    Πράσινος στόλος

    Πρόκειται για την πρώτη παραγγελία της Aegean από την παράδοση, το 2014, του “πράσινου στόλου” της. Συγκεκριμένα, πριν δύο χρόνια, η Aegean Shipping παρέλαβε από τα ναυπηγεία Daesun στην Κορέα τέσσερα τελευταίας τεχνολογίας οικολογικά πλοία.  Ο λεγόμενος  “πράσινος στόλος” εναρμονίζεται πλήρως με την στρατηγική της εταιρίας στο χώρο της καινοτόμου ναυτιλίας και τη χρήση των πιο προηγμένων τεχνολογιών για την καλύτερη απόδοση στη θάλασσα και τις καλύτερες επιδόσεις για το περιβάλλον.

    Aegean-Shipping-

    Τα aframaxes νέας γενιάς που μόλις παρήγγειλε, θα συμπεριληφθούν στον «πράσινο στόλο», ο οποίος αντικατοπτρίζει τις προδιαγραφές των πέντε πιστοποιήσεων ISO που έχει λάβει η Aegean για την προηγμένη τεχνολογία μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων και ελαχιστοποίησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

    Διεύρυνση συνεργασίας

    Ο Γ. Μελισσανίδης ευελπιστεί, όπως τόνισε, να διευρύνει τη συνεργασία της Aegean με την Cosco Zhoushan. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσω την Cosco για την υποστήριξή της, και ανυπομονώ να παγιώσουμε τη σχέση των δύο εταιριών μας, οι οποίες ευθυγραμμίζονται όσον αφορά την ποιότητα και τη δέσμευσή τους σε υπηρεσίες πρώτης κατηγορίας.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/k-konstantakopoulos-giati-i-costamare-xechorizi-sti-wall-street/39783



    ΣΧΟΛΙΑ