• Ναυτιλία

    Γ. Μελισσανίδης: Η νέα συμφωνία της Aegean Shipping

    Γιώργος Μελισσανίδης

    Γιώργος Μελισσανίδης


    Η ναυτιλιακή Aegean Shipping Management, συμφερόντων του Γιώργου Μελισσανίδη, συμφώνησε να εντάξει το πρώτο από τα νεότευκτα aframax του στόλου της, στο pool της αμερικανικής εταιρίας Mjolner Shipping.

    Ειδικότερα, στη συμφωνία περιλαμβάνεται το χωρητικότητας 113,000-dwt πλοίο Green Attitude (κατασκευής 2018), το οποίο είχε παραγγείλει ο Έλληνα πλοιοκτήτης στο κινεζικό ναυπηγείο Cosco Zhoushan, μαζί με το αδελφό πλοίο Green Aura. Το κόστος κατασκευής τους ανήλθε στα 41,8 εκατ. δολ. έκαστο.

    Ο Πρόεδρος της Mjolner, Kevin Wise επιβεβαίωσε ότι το πλοίο Green Attitude θα συμμετέχει σύντομα στο aframax pool της εταιρίας του.

    Από την πλευρά της η Aegean Shipping, η οποία σύμφωνα με την Clarksons διαθέτει στόλο με έξι τάνκερ στο νερό και επτά στο βιβλίο παραγγελιών της, συμπεριλαμβανομένου και του Green Aura, δεν έχει σχολιάσει το γεγονός.

    H Mjolner Shipping, ιδρύθηκε το 2012 και διαχειρίζεται όλες τις κατηγορίες τάνκερ, από panamax μέχρι VLCC.  Εξειδικεύεται στην εμπορική διαχείριση πλοίων για άλλους εφοπλιστές και παίρνει δεξαμενόπλοια προς ναύλωση.

    tanker ναυτιλία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Μουνδρέας: Με κίνηση-αστραπή αντικατέστησε το παλιό της VLCC η NGM Energy

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Μαρτίνος: Η φιλόδοξη Signal Ocean κάνει δυναμικό μπάσιμο στην Ασία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Στα ναυπηγεία παραμένει το 44% των προς παράδοση πλοίων για το 2018. Τι γίνεται με τις ελληνικές παραγγελίες



    ΣΧΟΛΙΑ