ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αύξηση 8,9% σημείωσε πέρυσι η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ελέγχει η Fraport. Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας το 2018 οι επιβάτες άγγιξαν τα 30 εκατ. έναντι 27,5 την προηγούμενη χρονιά. Αύξηση 7,4% παρουσίασαν και οι πτήσεις.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο παρουσίασαν τα αεροδρόμια της Κεφαλλονιάς , της Καβάλας και της Σαντορίνης. Το Άκτιο κατέγραψε άνοδο 2,6% και συνολικά το 2018 διακινήθηκαν περίπου 583 χιλ. επιβάτες.
Ανά κατηγορία, οι διεθνείς επιβάτες ανήλθαν στα 22,91 εκατ., έναντι 20,55 εκατ. το 2017, ήτοι αύξηση 11,5%.
Αντίστοιχα, οι επιβάτες εσωτερικού ανήλθαν στα 6,96 εκατ., έναντι 6,87 εκατ. το 2017, ήτοι αύξηση 1,2%.
Σε επίπεδο πτήσεων, οι συνολικές πτήσεις έφτασαν τις 230,12 χιλιάδες, έναντι 214,2 χιλιάδων, ήτοι αύξηση 7,4%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ιδιωτικοποίηση στα πρότυπα της Fraport και για τα υπόλοιπα αεροδρόμια εισηγείται ο Μίχαλος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη έρευνα της Fraport Greece: Το προφίλ των επιβατών του αεροδρομίου Μακεδονία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Αλέξης Τσίπρας, τα γεροντοφρικιά της «Αριστεράς» και οι αλήθειες που δε λέγονται
- Κώστας Τσιάρας στο mononews: Ερευνώνται τα πρώτα 2.000 ΑΦΜ που πήραν υψηλές επιδοτήσεις – Θα επιστραφούν άμεσα τα χρήματα
- Τράπεζες: Δωρεές και χορηγίες άνω των 600 εκατ. ευρώ σε παιδεία, περιβάλλον, υγεία και πολιτισμό
- Έρικ Βασιλάτος: Ποιος είναι ο πολυεκατομμυριούχος κουμπάρος του Αργυρού και της Νίκα
