• Business

    Φώτης Μπόμπολας: Θα του παράσχει ρευστότητα η Ελλάκτωρ;

    Λεωνίδας Μπὀμπολας


    Ανατροπή δεδομένων φαίνεται πως έχουμε στην υπόθεση της εκδοτικής «Πήγασος», καθώς η οικογένεια Μπόμπολα φέρεται διατεθειμένη να ενισχύσει οικονομικά την εταιρεία για να μπορέσει ο Φώτης Μπόμπολας να καλύψει μέρος των χρεών της και να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της. Όπως γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα στο mononews.gr, οι πιστώτριες τράπεζες με τις οποίες ο Φώτης Μπόμπολας βρίσκεται σε επαφή δε θέλουν καν να συζητήσουν το ενδεχόμενο χορήγησης νέας χρηματοδότησης στον Πήγασο χωρίς εγγυήσεις, υπογραμμίζοντας ότι έχουν ήδη εξαντλήσει την ανοχή τους απέναντι στην εταιρεία. Αυτό που πρότειναν οι τράπεζες ήταν να παρέμβουν οι Γιώργος και Λεωνίδας Μπόμπολας, ώστε να υπάρξουν διασφαλίσεις για τα δάνεια του Πήγασου. Όμως αμφότεροι έχουν αποφασίσει συνειδητά εδώ και καιρό να απέχουν από τις εκδοτικές δραστηριότητες, και το γεγονός αυτό περιέπλεκε την κατάσταση.

    Λεωνίδας Μπόμπολας
    Λεωνίδας Μπόμπολας. Πολιτικός Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ

    Να όμως που τα πράγματα τώρα αλλάζουν, και μετά από μία σειρά παρασκηνιακών συζητήσεων πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιώργος και ο Λεωνίδας Μπόμπολας πείστηκαν, υπό την «απειλή» του λουκέτου στον Πήγασο, να προχωρήσουν σε μία κίνηση διάσωσης της εκδοτικής εταιρείας, εξαγοράζοντας μέσω της κατασκευαστικής εταιρείας «Άκτωρ» (συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα) τις κτιριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται ο Πήγασος, στο Χαλάνδρι. Το κόστος της εξαγοράς εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ, αν πράγματι υλοποιηθεί η πρόταση αυτή, ένα ποσό που θα αποτελέσει πραγματική «ανάσα» για τον όμιλο, που ως γνωστόν αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.
    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.

    Αν όλα πάνε καλά, μέσα στις επόμενες κιόλας ημέρες θα έχουμε την ανακοίνωση του deal που θα αλλάξει τα δεδομένα για τη βιωσιμότητα της «Πήγασος», ενώ πιθανότατα θα κρατήσει τον Φώτη Μπόμπολα στον χώρο των media, παρά την έντονη φημολογία που τον ήθελε να εγκαταλείπει τα ΜΜΕ, μετά και την αποτυχία του Mega να εξασφαλίσει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες στη νέα εποχή της ελληνικής τηλεόρασης.

    Θα έχουμε τελικά αίσιο τέλος στο σίριαλ του Πήγασου, που ταλαιπωρεί απίστευτα τους εργαζομένους στον όμιλο εδώ και μήνες, χάρη στον… από μηχανής Θεό «Άκτορα»; Ας κάνουμε υπομονή λίγες μέρες ακόμα…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/varis-o-septemvrios-gia-tis-trapezes-anazitounte-5-nea-prosopa-se-ethniki-pireos-ke-attikis/66468



    ΣΧΟΛΙΑ