• Business

    ΦΑΓΕ: Στην Ολλανδία το νέο εργοστάσιο – Επένδυση άνω των 150 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    ΦΑΓΕ


    Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή για κατασκευή του εργοστασίου της ΦΑΓΕ στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο επιχειρηματικό πάρκο Riegmeer

    Μετά τη ματαίωση των σχεδίων της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο, η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση με τον δήμο του Hoogeveen, για την κατασκευή της νέας μονάδας γιαουρτιού.

    Η εταιρεία της οικογένειας Φιλίππου αποφάσισε να εγκαταλείψει τα σχέδια ανέγερσης νέας παραγωγικής μονάδας στο Λουξεμβούργο, μετά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και έκτοτε βρισκόταν σε αναζήτηση νέας τοποθεσίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ευρώπης.

    Όπως αναφέρουν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης η κατασκευή του εργοστασίου στο Hoogeveen αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2022. Η παραγωγή υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

    Πρόκειται για μια επένδυση ύψους άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 250 θέσεις εργασίας.

    Το προσεχές διάστημα ξεκινούν οι εργασίες για την υλοποίηση του νέου εργοστασίου, καθώς αυτή τη στιγμή εκπονούνται οι άδειες που απαιτούνται και προχωρούν οι συμφωνίες για την κατασκευή των κοινοχρήστων χώρων. Η ΦΑΓΕ είναι η πρώτη εταιρεία που βρίσκεται στο επιχειρηματικό πάρκο Riegmeer.

    Η βιομηχανική περιοχή Hoogeveen δεν διαθέτει ακόμη την απαραίτητη υποδομή, όπως αποχετευτικό σύστημα. Ένας νέος αγωγός πίεσης, μήκους 8 χιλιομέτρων, πρέπει να κατασκευαστεί από το Riegmeer μέχρι τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στο Echten για να διευκολυνθεί η ΦΑΓΕ.

    Διαβάστε επίσης

    ΦΑΓΕ: Πώς προχωρά το project του εργοστασίου στη Δ. Ευρώπη – Το «μελανό σημείο» του ισολογισμού



    ΣΧΟΛΙΑ