• Business

    Facebook: Καπνός 200 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της Meta – Ρεκόρ ημερήσιων απωλειών

    • Bloomberg
    Facebook: Καπνός 200 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της Meta - Ρεκόρ ημερήσιων απωλειών


    Σχεδόν 200 δισ. δολάρια ετοιμάζεται να χάσει η κεφαλαιοποίηση της μητρικής του Facebook, Meta Platforms, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εξάλειψη χρηματιστηριακής αξίας που έχει σημειωθεί ποτέ στη Wall Street.

    Οι μετοχές του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποχώρησαν έως και 22% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η πρόβλεψη της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, εν μέσω της στασιμότητας στην ανάπτυξη του αριθμού των χρηστών και του αυξανόμενου ανταγωνισμού από το TikTok.

    Εάν διατηρηθούν αυτές οι απώλειες, η κεφαλαιοποίηση της Meta θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 200 δισ. δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από τις τρέχουσες κεφαλαιοποιήσεις 460 εταιρειών του S&P 500.

    Η πτώση της Meta παρέσυρε επίσης τις ομοειδείς εταιρείες των social media, Twitter, Snap και Pinterest σε χαμηλότερα επίπεδα. Παράλληλα άσκησε πιέσεις στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq 100 Index.

    Ο δείκτης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας φαίνεται έτοιμος να τερματίσει το τετραήμερο ράλι που πυροδότησαν τα καλά κέρδη επιχειρήσεων όπως η Alphabet.

    Αρκετές εταιρείες της Wall Street μείωσαν τις τιμές στόχους για τη μετοχή της Meta μετά τα αποτελέσματα, με τον Brian Nowak της Morgan Stanley να λέει ότι το προϊόν Reels της εταιρείας αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από την TikTok και να μειώνονται τα έσοδα από διαφημίσεις. Ωστόσο, παραμένει θετικός για τη μακροπρόθεσμη προοπτικής της.

    Νωρίτερα η Meta σημείωνε βουτιά 19%, στα 260,55 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πλήγμα για το Facebook: Mείωση των ενεργών χρηστών και μειωμένα κέρδη το 2021



    ΣΧΟΛΙΑ