• Business

    Facebook: Αγωγές από την Επιτροπή Εμπορίου και γενικούς εισαγγελείς για τις εξαγορές του Instagram και του WhatsApp

    • NewsRoom
    Γιατί κράσαραν Facebook και Instagram: 7 δισ. έχασε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ - Στα 50 δισ. ευρώ οι απώλειες για την εταιρεία


    Αγωγές κατά της Facebook κατέθεσαν η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) αλλά και μια ομάδα γενικών εισαγγελέων από διάφορες πολιτείες, με αφορμή φερόμενες παραβιάσεις των διατάξεων για τον ανταγωνισμού που αφορούν την εξαγορά από τον διαδικτυακό κολοσσό των social media των Instagram και WhatsApp.

    Τόσο η FTC όσο και οι εισαγγελείς ζητούν τη θεραπεία των φερόμενων παραβιάσεων, με την Facebook να δηλώνει πως θα εξετάσει τις αγωγές και θα επανέλθει αργότερα. Ωστόσο, η εταιρεία στρέφει τα πυρά της κατά της κυβέρνησης, καθώς όπως αναφέρει χρόνια μετά την έγκριση των εξαγορών (το 2012 για το Instragram, το 2014 για το WhatsApp) από τη FTC, «η κυβέρνηση θέλειεπανάληψη χωρίς μέριμνα για το προηγούμενο που δημιουργεί αυτό στην ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητά των ανθρώπων που επιλέγουν καθημερινά τα προϊόντα μας».

    Πάντως, από την πλευρά της η FTC κατηγορεί τη Facebook πως ακολουθεί στρατηγική για να εξαλείψει τις απειλές για το μονοπώλιό της, μέσα στην οποία ενέταξε και τις συγκεκριμένες εξαγορές.

    Η μετοχή της Facebook υποχωρεί κατά 1,8%.



    ΣΧΟΛΙΑ