• Business

    ΕΒΖ: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την Innovation Brain

    • NewsRoom
    EBZ


    Η Innovation Brain μόλις ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συμφωνίας της με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, με την οποία, όπως σημειώνεται, η νεοσύστατη εταιρεία θα δώσει μια νέα ώθηση στην ανάπτυξη και την παραγωγική διαδικασία ζάχαρης στην Ελλάδα. Η Innovation Brain αναφέρει ακόμη ότι έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό στρατηγικό πλάνο που θα επικεντρωθεί στο εμπορικό τμήμα και στην οργάνωση των πωλήσεων.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΒΖ και τα προϊόντα της έχουν ισχυρή αναγνωρισιμότητα αλλά και υψηλά μερίδια αγοράς, εξυπηρετώντας τους καταναλωτές  εδώ και σχεδόν 60 χρόνια.

    Τόσο  οι παραγωγικές  όσο  και οι  εμπορικές δραστηρίοτητες της ΕΒΖ επικεντρώθηκαν ιστορικά στην εγχώρια αγορά, η οποία εξυπηρετήθηκε μέσω ενός ισχυρού δικτύου καλλιεργητών  που παρήγαγαν ζαχαρότευτλα με μία από τις καλύτερες ποιότητες παγκοσμίως, και  με ισχυρή οργάνωση όσον αφορά την παραγωγική διαδικασία, καθώς και τους αποθηκευτικούς χώρους, τα μεταφορικά μέσα και οποιαδήποτε άλλη αναγκαία υποστήριξη σε συνάρτηση με τη διανομή των προϊόντων της.

    Παράλληλα με την ελληνική αγορά, η Innovation Brain τονίζει ότι θα εστιάσει την προσοχή της και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών της και προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα σε ανταγωνιστικό επίπεδο τιμών. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι σε ιδανική τοποθεσία ώστε τα προϊόντα της ΕΒΖ να μεταφερθούν σε οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης.

    Πρακτικά, όπως εξηγεί η εταιρεία, η νέα αυτή στρατηγική απαιτεί ταχεία ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και νέα προϊόντα (που δεν συνδέονται με ζαχαρότευτλα), σε περιοχές φυσικής επέκτασης. Αυτό θα  βελτιστοποιήσει   τη χρήση των υφιστάμενων παραγωγικών δυνατοτήτων, ώστε να πραγματοποιηθούν οικονομίες κλίμακας, τις οποίες η προηγουμένη  αποκεντρωμένη  οργάνωση είχε αποτρέψει. Θα επαναπροσδιορίσει τα βασικά προϊόντα και υπηρεσίες με βάση τις υφιστάμενες και τρέχουσες ανάγκες των πελατών και θα υιοθετήσει τέτοιες τεχνολογικές διαδικασίες που θα ανταποκρίνονται σε αυτή τη νέα τάση, βασισμένες σε σαφείς και συγκεκριμένους δείκτες απόδοσης.

    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Innovation Brain:

    «Οι καλλιεργητές θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τα παραπάνω ακόμη και εάν η καλλιέργεια τους φέτος θα είναι πολύ μικρή. Ωστόσο, τον επόμενο χρόνο οι αγρότες θα είναι σε θέση να παράγουν περισσότερα και η Ιnnovation Brain θα έχει προετοιμάσει την αγορά γι ‘αυτό.

    Το να κερδίσουμε πίσω τους πελάτες είναι ο πλέον σημαντικό στοίχος που έχουμε  να επιτύχουμε και θα το επιτύχουμε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η πώληση ζάχαρης στο εξωτερικό θα μας επιτρέψει να ξαναρχίσουμε την παραγωγή. Σε όσους περισσότερους πελάτες πουλήσουμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο περισσότερο θα  μπορούν να παράγουν οι αγρότες.
     
    Μας ενδιαφέρει επίσης η αγορά και πώληση άλλων αγροτικών προϊόντων όπως το σιτάρι και το καλαμπόκι, για παράδειγμα. Θα συνεργαστούμε  με τους αγρότες στο  τι μπορούν να παράγουν για εμάς , ώστε να αγοράζουμε και να πουλάμε ή να παράγουμε νέα προϊόντα όπως σιρόπι, εκχυλίσματα καλαμποκιού και παρόμοια προϊόντα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέος CEO της ΕΒΖ ο Χρήστος Πούρης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Innovation Brain: «Θέλουμε να επενδύσουμε στην ΕΒΖ»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΒΖ: Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο



    ΣΧΟΛΙΑ