• Business

    Ευρωσύμβουλοι: Επεκτείνει τη συνεργασία της με το Καζακστάν με νέα σύμβαση

    Πάρις Κοκορότσικος, Πρόεδρος της Ευρωσύμβουλοι

    Πάρις Κοκορότσικος, Πρόεδρος της Ευρωσύμβουλοι


    Σύμβαση συνεργασίας, ύψους 6 εκατ. δολαρίων υπέγραψε η εταιρεία Ευρωσύμβουλοι Α.Ε με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας της Δημοκρατίας του Καζακστάν.

    Η νέα σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στα δύο μέρη αφορά στο έργο «Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για την υποστήριξη Μηχανισμού Ανάπτυξης Υπηρεσιών Προμηθευτών (Supplier Development Services) και την πιστοποίηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με βάση Διεθνή Πρότυπα» και θα έχει συνολική διάρκεια 19 μήνες.

    Το έργο,  προϋπολογισμό 6.260.004 δολ., υλοποιείται στο πλαίσιο δανειοδότησης του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας του Καζακστάν από την Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (IBRD) της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank).

    Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία συνεργάζεται με Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας της Δημοκρατίας του Καζακστάν, καθώς νωρίτερα μέσα στο έτος και, συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2019, τα δύο μέρη είχαν υπογράψει και υλοποιούν άλλη σύμβαση, με τίτλο «Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για την υλοποίηση Εθνικής Μελέτης Βάσης για την κατάσταση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Καζακστάν και την ανάπτυξη Στρατηγικής για την ενίσχυση της συμμετοχής τους στο Εθνικό ΑΕΠ».

    Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.039.720 δολ., είναι διάρκειας 14 μηνών και υλοποιείται στο πλαίσιο δανειοδότησης από την Παγκόσμια Τράπεζα.

    Ταυτόχρονα, νωρίτερα μέσα στον Ιούλιο, η εταιρεία Ευρωσύμβουλοι Α.Ε ανέλαβε ένα έργο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Τεχνολογικού Πάρκου του Măgurele, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, με προϋπολογισμό 157.332 ευρώ και διάρκεια 7 μηνών.

    Επιπροσθέτως, η εταιρεία συμμετέχει σε διεθνή κοινοπραξία που, από τον Ιανουάριο του 2019, υλοποιεί το έργο «Παροχή Τεχνικής Υποστήριξης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας της Τουρκίας». Το έργο έχει διάρκεια 36 μήνες, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο προϋπολογισμός της Ευρωσύμβουλοι είναι 75,000 ευρώ.

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωσύμβουλοι Α.Ε συμμετέχει σε κοινοπραξία, που συνεβλήθη με την Διεύθυνση Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση έργων, στα πλαίσια της Σύμβασης Πλαισίου (Framework Contract) LOT 2 – Exploring, Documenting and Analysing R&I policy issues.



    ΣΧΟΛΙΑ