• Business

    Ευγενώς προσφέρουσα αεροσκάφος η Aegean Airlines…μεταβαίνει στην Πάρο ο Αλέξης Τσίπρας


    Εν μέσω…πολιτικών αναταράξεων αναμένεται να μεταβεί στην Πάρο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να εγκαινιάσει στις 12 μ. το νέο αεροδρόμιο του νησιού, με αεροσκάφος που παραχωρεί στην Κυβέρνηση η Aegean Airlines. Αφορμή των συγκρούσεων Κυβέρνησης-Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στάθηκε η επίμαχη τροπολογία που κατατέθηκε χθες, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών “Τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα προς ενίσχυση της καταπολέμησης της παράνομης εμπορίας καπνού και βιομηχανοποιημένων καπνών και Ίδρυση Συντονιστικού Κέντρου για την Καταπολέμηση του Λαθρεμπορίου κ.α. διατάξεις”,  με την οποία το δημόσιο θα καλύπτει τα έξοδα για να διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο οι συνοδοί ασφαλείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των υπουργών Οικονομικών, Εξωτερικών και Αμυνας και οι συνοδοί μελών κυβερνητικών αποστολών. Η τροπολογία κατατέθηκε και ψηφίστηκε με την αιτιολογία του… “επείγοντος” προκειμένου να καλυφθεί και η επικείμενη κυβερνητική αποστολή στην Πάρο.

    Τυχαίο άραγε;

    Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, διευκρινίσθηκε από την Κυβέρνηση ότι θα μεταβούν αυθημερόν στο νησί της Πάρου και χωρίς επιβάρυνση δημοσίων εξόδων αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean!

    Ωστόσο, τόσο η Aegean Airlines όσο και η Olympic Air “εγκαινίασαν” νωρίτερα με δικό τους τρόπο το νέο αεροδρόμιο της Πάρου προσφέροντας 9.000 εισιτήρια με 39 ευρώ αλλά και βάζοντας στη γραμμή μεγαλύτερα αεροσκάφη για περισσότερες θέσεις.

    Paros

    Οι συγκεκριμένοι αερομεταφορείς μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης και κατασκευής του νέου διαδρόμου από την Πολιτεία (αρχές του 2015), υποστήριξαν οικονομικά, μετά από έγκριση του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, την κατασκευή της πρώτης φάσης του αεροσταθμού επιβατών, όσο και τα έργα υποδομής του νέου αερολιμένα.

    Η χρηματοδότηση και κατασκευή του τερματικού σταθμού, έγιναν με την υποστήριξη των εταιρειών σε διάστημα μόνο λίγων μηνών του 2016, προκειμένου να συμπληρωθεί άμεσα η σημαντική επένδυση του Δημοσίου και να επιτραπεί επιτέλους η λειτουργία του νέου αεροδρομίου, αναβαθμίζοντας την προσβασιμότητα της Πάρου, χωρίς να χαθεί άλλη μία τουριστική περίοδος.

    Πιο συγκεκριμένα, με την λειτουργία του νέου αεροδρομίου, η Olympic Air έχει πλέον τη δυνατότητα να επιχειρεί στην Πάρο με μεγαλύτερο τύπο αεροσκάφους και έτσι δύναται να προσφέρει τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο πολλαπλάσιες διαθέσιμες θέσεις, ενώ παράλληλα ανακοινώνει την έναρξη νέου δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Πάρος από τις 4 Αυγούστου 2016.

    aerodromio paros

    Επιπλέον η Olympic Air, εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου του νησιού, διαθέτει 9.000 θέσεις σε προσφορά για τα δρομολόγια Πάρο – Αθήνα και Πάρο – Θεσσαλονίκη για το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου, με τιμές από € 39.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 25 Ιουλίου προσγειώθηκε το πρώτο διθέσιο αεροπλάνο της Olympic Air με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο. Μέσω της ΑΜΚΕ (Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιριών), η Olympic Air συνεισέφερε το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ για  τις εργασίες κατασκευής της πρώτης φάσης του αεροσταθμού επιβατών, όσο και της υποδομής του νέου αερολιμένα.

    Ο αεροσταθμός έκτασης 750 τ.μ. έχει προοπτική επέκτασης στα 5.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου.  Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου έχει δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με όλα τα αεροδρόμια της χώρας, αρχής γενομένης με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως, από τις 4 Αυγούστου.

    Το έργο άρχισε το 2012, ενώ μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης και της κατασκευής του νέου διαδρόμου από το Δημόσιο, στις αρχές του 2015, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η Olympic Air, η οποία, εκτός από την συμβολή της  στην κατασκευή των κτιριακών και Η/Μ εγκαταστάσεων, ανέλαβε και την  συνολική επίβλεψη της προόδου του  έργου, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της αποπεράτωσης των εργασιών και  της λειτουργίας του αεροδρομίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/efcharistes-ekplixis-apo-costamare-ke-ton-k-konstantakopoulo/64299



    ΣΧΟΛΙΑ