• Business

    Ευάγγελος Παπαευαγγέλου: Αποκλειστικά στο mononews ο πρωταγωνιστής των ημερών – Τι λέει για Jumbo & Χρυσή Βίζα

    Ευάγγελος Παπαευαγγέλου

    Ευάγγελος Παπαευαγγέλου


    Αν με καλέσει ο εισαγγελέας θα του πάω όλα τα στοιχεία. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Όλα έγιναν νόμιμα, δήλωσε αποκλειστικά στο mononews.gr ο κ. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, πρώην αντιπρόεδρος της Jumbo και πρόεδρος της εταιρείας real estate Destiny Investment Group.

    Όπως λέει, δεν υπάρχει καμιά παρανομία στις συναλλαγές που έγιναν με τα POS της Εθνικής στην Κίνα. «Ήταν νόμιμες και αφορούσαν προκαταβολές για την αγορά των ακινήτων», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Ερωτηθείς αν η Jumbo ή ο κ. Απόστολος Βακάκης γνώριζαν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα αγοραπωλησιών, απαντά κατηγορηματικά: «Δεν είχαν καμία σχέση. Πρόκειται για δική μου εταιρεία. Για αυτό και παραιτήθηκα από την Jumbo από αντιπρόεδρος.»

    Σύμφωνα με τον κ. Παπαευαγγέλου, οι Κινέζοι υποψήφιοι αγοραστές, πλήρωναν με κάρτα την προκαταβολή για την απόκτηση του ακινήτου και στη συνέχεια έστελναν το υπόλοιπο ποσό με έμβασμα.

    Ξεκαθάρισε πως πληρωμές μέσω POS γίνονταν με χρεωστικές κάρτες, που ήταν δηλαδή συνδεδεμένες με λογαριασμούς των υποψήφιων αγοραστών.

    «Τα χρήματα – προκαταβολές μέσω POS και εμβάσματα – κατατίθεντο αποκλειστικά στους εταιρικούς λογαριασμούς της Destiny» μας είπε ο κ. Παπαευαγγέλου.

    Στην ερώτηση αν γίνονταν υπερτιμολογήσεις των προς πώληση ακινήτων, ή αν κάποιο μέρος των χρημάτων επιστρεφόταν στους Κινέζους αγοραστές, δηλώνει κατηγορηματικά: Όχι, η εταιρεία έπαιρνε τη νόμιμη προμήθεια.

    Στο ερώτημα γιατί η τράπεζα με την οποία συνεργαζόταν πριν από την Εθνική Τράπεζα, ζήτησε και πήρε τα μηχανάκια που είχε δώσει στη Destiny ο κ. Παπαευαγγέλου απαντά: Διότι το ζήτησαν οι αρμόδιες αρχές της Κίνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπόθεση Παπαευαγγέλου: Τι ψάχνει ο Εισαγγελέας – Colpo grosso με πολλά… πλοκάμια οι business στην Κίνα – Αποκαλυπτικές φωτό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μεσιτών: «Η περίπτωση Παπαευαγγέλου δεν είναι μοναδική – Έχει στηθεί πυραμίδα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: JUMBO: Νέα διάψευση για τυχόν εμπλοκή της στην υπόθεση Παπαευαγγέλου



    ΣΧΟΛΙΑ