• Business

    Ευ. Παπαευαγγέλου: Στο «αρχείο» η υπόθεση με τις αγορές σπιτιών από Κινέζους – Οι νέες δραστηριότητες της DESTINY Επενδυτική και τα σχέδια για επενδύσεις 20 εκ. ευρώ

    Ευάγγελος Παπαευαγγέλου

    Ευάγγελος Παπαευαγγέλου


    Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση του πρώην αντιπροέδρου της Jumbo κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, ο οποίος μέσω της εταιρείας DESTINY Επενδυτική, πουλούσε σπίτια σε Κινέζους, οι οποίοι τα αγόραζαν πληρώνοντας με πιστωτική κάρτα.

    Τώρα η εταιρεία δραστηριοποιείται και πάλι με έμφαση στις αγορές της Κίνας και της Ινδίας. Και σχεδιάζει να υλοποιήσει επενδύσεις άνω των 20εκατ ευρώ σε ακίνητα την επόμενη διετία.

    Η υπόθεση Παπαευαγγέλου με τις αγοραπωλησίες διαμερισμάτων μέσω POS «έσκασε» το φθινόπωρο του 2018, ύστερα από κινητοποίηση των κινεζικών αρχών, καθώς σε ορισμένες περιοχές της Κίνας υπήρχαν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

    Το αποτέλεσμα ήταν να επέμβει ο οικονομικός εισαγγελέας να σχηματιστεί φάκελος δικογραφίας, να δεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οικογένειας Παπαευαγγέλου και φυσικά ο ίδιος απομακρύνθηκε από την αντιπροεδρία της Jumbo.

    Επίσης απομακρύνθηκε από τη θέση της γενικής διευθύντριας λιανικής τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας η κα Νέλλυ Τζάκου, καθώς με POS της ΕΤΕ πραγματοποιούνταν οι συναλλαγές και οι πληρωμές για την αγορά διαμερισμάτων.

    Πλέον με την υπόθεση στο αρχείο, ύστερα από απόφαση του Οικονομικού Εισαγγελέα αλλά και απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και η οικογένεια Παπαευαγγέλου απέκτησε και πάλι πρόσβαση στους τραπεζικούς της λογαριασμούς.

    Και συνεχίζει και πάλι τη δραστηριότητα της με δυναμικές αγορές αυτές της Κίνας και της Ινδίας.

    Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος έδωσε εντολή από το Νοέμβριο του 2018 να διερευνηθεί αν ο κ. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου και η σύζυγος του Σταυρούλα, τέλεσαν τις πράξεις της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ο αρμόδιος εισαγγελέας και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκριναν ότι από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε –και τις καταθέσεις των εμπλεκομένων- δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

    Η εταιρεία DESTINY Επενδυτική ιδρύθηκε το 2015 από τον επιχειρηματία κ. Ευάγγελο Παπαευαγγέλου. Σκοπός της είναι η κατασκευή, αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων, διαχείριση ακίνητης περιουσίας και η διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων.

    Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έφερνε γκρουπ Κινέζων στην Ελλάδα και τους ξεναγούσε στα προς πώληση διαμερίσματα.

    Όπως αναφέρουν στο mononews.gr πηγές προσκείμενες στην οικογένεια Παπαευαγγέλου τα τελευταία χρόνια η DESTINY:

    – Έχει ολοκληρώσει την κατασκευή 180 μικρών και μεγάλων διαμερισμάτων.

    – Διατηρεί περισσότερα από 10 εν ενεργεία εργοτάξια.

    – Έχει ακίνητη περιουσία, πάνω από 50 εκατ ευρώ

    – Ελέγχεται συστηματικά από την εταιρεία ορκωτών Ελεγκτών ΣΟΛ CROWΕ, και έχει ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις για όλα τα έτη λειτουργίας της, και φέρει έκθεση ελέγχου ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή με σύμφωνη γνώμη, χωρίς παρατηρήσεις.

    – Έχει προγραμματισμένες επενδύσεις σε ακίνητα, άνω των 20εκ ευρώ, εντός της επόμενης διετίας

    – Επενδύει συνέχεια στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της σε Ασία και Ινδία.

    – Η εταιρεία έχει πάνω από 100 εργαζόμενους και μόνιμους συνεργάτες, και όλο το διάστημα λειτουργίας της είναι κερδοφόρος και συνεπής στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της προς το ελληνικό δημόσιο.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι: «Η διοίκηση της DESTINY Επενδυτική τόλμησε και πέτυχε να δημιουργήσει μια εταιρεία παγκοσμίου επιπέδου με πελατολόγιο σε Ευρώπη και Ασία μέσω μακροχρόνιων συνεργασιών με διεθνείς εταιρείες.

    »Πελάτες μας είναι και Έλληνες αλλά κυρίως ξένοι επενδυτές από διάφορες χώρες του κόσμου, που επιλέγουν την απόκτηση στην Ελλάδα δεύτερης αλλά και πρώτης κατοικίας.

    »Η δυνατότητα μας να έχουμε οργανωμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τόσο με συνεργάτες όσο και με την εταιρική μας παρουσία αποτέλεσε σφραγίδα της όποιας επιτυχίας μας.

    »Είναι σαφές ότι η πρόσκληση από την Ελλάδα για επενδυτές με αντάλλαγμα το προνόμιο της Golden Visa αποτέλεσε και συνεχίζει αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την εταιρεία μας.

    »Ένα από τα όπλα στη φαρέτρα αναζήτησης πελατών, είναι και η εμπειρία που διαθέτουμε για 10ετίες με την κινεζική αγορά και κοινωνία».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ