• Business

    Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο Πρεμ Γουάτσα: Έτοιμη η Ελλάδα να «τρέξει» μεγάλα επενδυτικά project

    Prem Watsa


    Αισιόδοξος για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας είναι ο Καναδοϊνδός κροίσος κ. Πρεμ Γουάτσα, όπως ο ίδιος δήλωσε στη συνάντηση που είχε με τους κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Θόδωρο Φέσσα πρόεδρο του ΣΕΒ και Γιάννη Ρέτσο πρόεδρο του ΣΕΤΕ.

    Στη συνάντηση παρόν ήταν και ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, CEO της Eurolife, καθώς η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας, θυγατρικής της Eurobank, στην οδό Πανεπιστημίου και Κοραή.

    Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.

    Ο κ. Γουάτσα, αρχικά είπε πως είχε μία ουσιαστική συζήτηση με τον Πρωθυπουργό και για δήλωσε αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία, η οποία μπαίνει σε τροχιά μεγάλων επενδυτικών project.

    Στη συνέχεια ζήτησε ενημέρωση για τους κρίσιμους τομείς της οικονομίας. Ο κ. Ρέτσος ανέλυσε με στοιχεία τα του τουρισμού και τις προοπτικές που ανοίγονται στον κλάδο.

    Ο κ. Φέσσας έπραξε το ίδιο για τη βιομηχανία και ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές εξελίξεις –μηδενικά επιτόκια, λαϊκισμός, η Γερμανία που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ της-, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τα δύσκολα.

    Ο κ. Γουάτσα, άκουσε προσεκτικά, να σημειωθεί πως η συνάντηση κράτησε περισσότερο από 1.30 ώρα και για άλλη μια φορά επανέλαβε πως έχει εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Ελλάδας και ότι η χώρα μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και να «τρέξει» μεγάλα project.



    ΣΧΟΛΙΑ