• Business

    Έργα αξίας 112 εκατ. ευρώ ανέλαβε η METKA EGN σε Π. Ρίκο και Ην. Βασίλειο

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος. Επικεφαλής όμιλος Μυτιληναίος.


     

    Συμβόλαια ύψους 112 εκατ. ευρώ για κατασκευή και συντήρηση φωτοβολταϊκών έργων EPC υπέγραψε η METKA EGN. Συγκεκριμένα τα έργα αφορούν στην ολοκληρωμένη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) καθώς και τη λειτουργία και συντήρηση 7 σταθμών παραγωγής ενέργειας με χρήση ηλιακών φωτοβολταϊκών τεχνολογιών, συνολικής ισχύος άνω των 116MW.

    Το μεγαλύτερο συμβόλαιο αφορά σε μεγάλης κλίμακας έργο, ισχύος 57MW, στο Πουέρτο Ρίκο και έχει υπογραφεί με την Oriana Energy, LLC, θυγατρική του Ομίλου Sonnedix (συλλογικά, “Sonnedix”), κορυφαίου Ανεξάρτητου Παραγωγού Ενέργειας (IPP) από μονάδες ηλιακής ενέργειας. Εκτός από τις εργασίες EPC της μονάδας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2016, η METKA EGN θα παρέχει επίσης υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης.

    Επιπλέον, έχουν υπογραφεί 6 ακόμα συμβόλαια, για έργα στο Ην. Βασίλειο, με κορυφαίους επενδυτές – μεταξύ των οποίων οι Lightsource και Moser Baer, οι οποίοι ήδη συγκαταλέγονται στο πελατολόγιο της METKA EGN, και η Canadian Solar που αποτελεί νέο πελάτη για την εταιρεία.

    Τα νέα αυτά συμβόλαιο αποδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες διεθνούς ανάπτυξης της METKA EGN και την τοποθετούν σε ηγετική θέση στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως.



    ΣΧΟΛΙΑ