• Business

    Έρχεται η γενιά των trillionaires! Κάποιοι στην Ελλάδα της χρεοκοπίας θησαυρίζουν

    • NewsRoom


    Αν και έχει στην κατοχή του μια αμύθητη περιουσία του ύψους των 75 δισ δολ., ο Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη, θα έπρεπε να προσθέσει ακόμη 925 δισ. δολ. στον λογαριασμό του για να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στην ιστορία.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές, αυτό το σενάριο μέσα στις επόμενες δεκαετίες δεν θα είναι μόνο εφικτό αλλά και αναπόφευκτο!

    Bill Gates, o δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Microsoft
    Bill Gates, o δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Microsoft

    “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για έναν κόσμο γεμάτο με trillionaires” σημειώνει ο Sam Altman, πρόεδρος του Y Combinator, της μεγαλύτερης τεχνολογικής εταιρείας και πιο δημοφιλούς θερμοκοιτίδας για τις περισσότερες start-ups. Ο ίδιος συνεχίζει, λέγοντας “παρόλο που το νέο αυτό φαντάζει ανήθικο, πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί καθώς είναι αποτέλεσμα της φυσικής εξέλιξης της κοινωνίας.

    Εάν οι περιουσίες των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου συνεχίσουν να αυξάνονται στους τρέχοντες ρυθμούς, τότε ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος θα αναδειχθεί μέσα στα επόμενα 25 με 30 χρόνια από σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, Bob Lord, δικηγόρου επί φορολογικών θεμάτων και αρθρογράφου στην Inequality.org.

    i dont care face

    Τις μεγαλύτερες πιθανότητες για την κατοχή του τίτλου του επόμενου τρισεκατομμυριούχου, μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε, παρά ο μεγιστάνας Bill Gates, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ίδιος ξοδεύει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες.

    Με βάση, μάλιστα, προβλέψεις της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, θα υπάρξουν έντεκα τρισεκατομμυριούχοι ύστερα από δύο γενιές, ιδιαίτερα εάν ληφθεί υπόψη η μεγάλη δυναμική που ωθεί την ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών του κόσμου κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Στην έκθεση της Credit Suisse «Global Wealth Report» για τον παγκόσμιο πλούτο, προβλέπεται ότι θα υπάρχουν σχεδόν ένα εκατομμύριο δισεκατομμυριούχοι έπειτα από δύο γενιές, αριθμός που αντιστοιχεί στο 20% του ενηλικιωμένου πληθυσμού.

    Όλα αυτά σε μια εποχή που οι περισσότερες χώρες του κόσμου βιώνουν έντονες οικονομικοπολιτικές μεταβολές, ενώ αρκετές από αυτές βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Από την μεριά της Ελλάδας, μια τέτοια πιθανότητα δεν φαντάζει καθόλου ουτοπική, καθώς ο πλούτος της συνεχίζεται και συγκεντρώνεται σε μια περιορισμένη ελίτ της κοινωνίας.

    innovative cars

    Στο παγκόσμιο σκηνικό όμως, παρά τις αισιόδοξες σκέψεις των οικονομικών αναλυτών, ένα ανάλογο σενάριο θα ήταν καταστροφικό, ενώ το σίγουρο είναι πως θα άλλαζε ριζικά την δομή του κόσμου όπως την ξέρουμε σήμερα.

    Πάντως σύμφωνα με τους ειδικούς ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος θα εμφανιστεί από τον χώρο της τεχνολογίας και θα είναι κάποιος επόμενος Bill Gates, όταν εφηύρε με την σειρά του τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

    Τέλος, εάν το σενάριο αυτό γίνει πραγματικότητα τότε οι δισεκατομμυριούχοι θα αποτελούν ένα μέρος της καθημερινότητας ενώ είναι πιθανόν να υπάρχουν και ελάχιστοι τρισεκατομμυριούχοι.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/mega-telia-kategida/59199



    ΣΧΟΛΙΑ