• Business

    Επιβεβαιώνει την πώληση δύο δεξαμενόπλοιων η Navios


    Η Navios Maritime Acquisition επιβεβαίωσε την πώληση δύο τάνκερ μεταφοράς χημικών, που φέρονται να αγοράστηκαν από την Navig8 Chemical Tankers, με έδρα τη Σιγκαπούρη, αν και επισήμως ο αγοραστής δεν έχει επιβεβαιωθεί.

    Ειδικότερα, η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη Navios Maritime Acquisition, θυγατρική της Navios Maritime Holdings της Αγγελικής Φράγκου, πουλά το Nave Constellation, χωρητικότητας 45.300 dwt, και το Nave Universe, χωρητικότητας 45.500 dwt (έτος κατασκευής και των δύο πλοίων 2013) έναντι 74,6 εκατομμυρίων δολαρίων (65,8 εκατ. ευρώ).

    Η Navios αναφέρει ότι αναμένει να καταγράψει ένα όφελος της τάξεως των 11,7 εκατ. δολαρίων (10,3 εκατ. ευρώ), τρία χρόνια αφότου πλήρωσε 67,2 εκατ. δολάρια (59,3 εκατ. ευρώ) για τα δύο πλοία.

    To mononews.gr είχε επισημάνει ήδη από την περασμένη Παρασκευή ότι τα δύο δεξαμενόπλοια της Navios πουλήθηκαν στη Navig8.

    Η Navios Acquisition ανακοίνωσε ότι τα δύο πλοία αναμενόταν να αποφέρουν έσοδα προ φόρων ύψους 22,3 εκατ. δολαρίων (19,7 εκατ. ευρώ) αν παρέμεναν στον στόλο της.

    Η αγοραπωλησία αναμένεται να κλείσει στο τρίτο τρίμηνο του έτους, όταν ολοκληρωθεί η τρέχουσα συμφωνία ναύλωσής τους.

    «Η Navios Acquisition σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση αυτών των πλοίων για την αποπληρωμή χρεών και γενικότερα ως κεφάλαιο κίνησης», αναφέρει η εταιρεία.

    Η υπηρεσία VesselsValue της Seasure Shipbroking υπολογίζει την αξία των δύο πλοίων σε σχεδόν 60,2 εκατ. δολάρια (53,1 εκατ. ευρώ).

    Ο Benjamin Nolan, αναλυτής της Stifel, δήλωσε ότι το deal αυτό του αρέσει, με δεδομένο ότι το αντίτιμο για την πώληση των δύο δεξαμενόπλοιων είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τα 60 εκατ. δολάρια που εκτιμούσε, και πρόσθεσε ότι η πώληση βοηθά τη Navios Acquisition να περιορίσει τη μόχλευσή της.

    «Όπως και να το δεις, είναι ένα καλό deal για τη Navios», υποστήριξε.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Άλλο ένα σημάδι ότι η αμερικάνικη οικονομία οδεύει σε ύφεση



    ΣΧΟΛΙΑ