• Business

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Τροποποίηση των δεσμεύσεων για τη εξαγορά της Προμηθευτικής από τον Μασούτη

    Γιάννης Μασούτης, επικεφαλής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ, πρόεδρος ΚΕΕΕ, ΕΒΕΘ

    Γιάννης Μασούτης, επικεφαλής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ, πρόεδρος ΚΕΕΕ, ΕΒΕΘ


    Την τροποποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Μασούτης, κατά την εξαγορά της Προμηθευτικής ενέκρινε ομόφωνα η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε την αντικατάσταση της δέσμευσης εκποίησης του καταστήματος της Μασούτης στην περιοχή «Αγ. Σπυρίδων» της Χώρας της Άνδρου, με δέσμευση εκποίησης καταστήματος της εταιρείας στην περιοχή «Ανεμόμυλοι» της Χώρας της Άνδρου.

    Η Μασούτης υποχρεούται να υλοποιήσει τη νέα δέσμευση εκποίησης εντός έξι μηνών από την υπογραφή σύμβασης με Εντολοδόχο Εκποίησης, ο οποίος θα αναλάβει την υλοποίηση της νέας δέσμευσης.

    Η Επιτροπή Ανταγωνισμό έλαβε υπόψη τις εξαιρετικές περιστάσεις της εξεταζόμενης υπόθεσης και κυρίως το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε η αρχικώς αναληφθείσα δέσμευση εκποίησης του καταστήματος στην περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από υποψήφιους αγοραστές, καθώς και την δυσμενή οικονομική συγκυρία που πλήττει την χώρα.

    Με αυτά τα δεδομένα και σε συνέχεια σχετικών αιτημάτων της Μασούτης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού προέκρινε ως κατάλληλη και πλέον πρόσφορη λύση για την διατήρηση συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην αγορά της Χώρας της Άνδρου, την κατά τα ως άνω τροποποίηση της αρχικής δέσμευσης. Κατά τα λοιπά, εξακολουθεί να ισχύει η 665/2018 Απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.



    ΣΧΟΛΙΑ