• Business

    Επιτυχημένη κίνηση από τον εφοπλιστή Π. Παππά

    Πέτρος Παππάς, ετών 62. Εφοπλιστής.


    Στην χρονοναύλωση ενός εκ των φορτηγών πλοίων της προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρία Star Bulk Carriers, μειώνοντας την έκθεση της στη spot αγορά.

    Η πολυεθνική εταιρία Louis Dreyfus που δραστηριοποιείται στα εμπορεύματα, ναύλωσε για χρονικό διάστημα επτά μηνών, το kamsarmax Mercurial Virgo, χωρητικότητας 81.500 dtw και κατασκευής 2013.

    Η τιμή των 6.000 δολαρίων ημερησίως που αναφέρεται στο συμβόλαιo, είναι αρκετά υψηλότερη από τα 3.772 δολάρια που κυμαίνεται η τιμή στη spot αγορά αυτή την περίοδο.

    dreyfous margarita
    Margarita Louis-Dreyfus , ετών 53. Πρόεδρος της Louis Dreyfus Company

    Η συμφωνία της ναύλωσης πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο δείκτης Baltic Dry Index (BDI) συνεχίζει να κινείται ανοδικά μετά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε στις αρχές του πρώτου τριμήνου. Χθες διαμορφώθηκε στις 409 μονάδες, ενώ κατέγραψε χαμηλό στις 290 μονάδες το Φεβρουάριο.

    Ο στόλος της Star Bulk, με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Πέτρο Παππά, αριθμεί 72 πλοία ενώ έχει παραγγείλει άλλα δέκα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρίας.

    Σημειώνεται ότι η Oaktree Capital εξακολουθεί να ελέγχει πάνω από 50% της ναυτιλιακής, ενώ οι Caspian Capital και Monarch sporting κατέχουν ποσοστά 8.7% και 5.35% αντίστοιχα.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έχετε καταθέσεις στις τράπεζες του Bahrien (σε αντίθεση με την Γενεύη η το Λονδίνο ); Δεν θα το μάθει ποτέ ο Έλληνας έφορος

    bahrien Hotel



    ΣΧΟΛΙΑ