• Business

    Επιστροφή στη σταθερότητα μετά το “κραχ” στα ασιατικά χρηματιστήρια

    • NewsRoom


    Σταθεροποιητικά κινούνται αυτήν την ώρα οι ασιατικές αγορές, αφότου η επιτροπή κεφαλαιαγοράς της Κίνας προέβη σε ανακοινώσεις προκειμένου να καθησυχάσει τους επενδυτές, μετά τις μεγάλες απώλειες στα χρηματιστήρια την πρώτη μέρα του χρόνου.

    Η πτώση αυτή αποδίδεται στην ισχυρή αύξηση του γεν, στα αρνητικά οικονομικά στοιχεία στην Κίνα και στους γεωπολιτικούς κινδύνους στη Μέση Ανατολή.

    Ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραφε σημαντικές απώλειες με την έναρξη της συνεδρίασης σήμερα, όμως κέρδισε έδαφος αργότερα, σημειώνοντας άνοδο 0,42% λίγο πριν τις 6.30 το πρωί. Χθες είχε σημειώσει «βουτιά» 6,9%.

    Ο δείκτης συμπαρέσυρε ανοδικά τον δείκτες Kospi της Νότιας Κορέας (κέρδη 0,7%) και τον Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ (άνοδος 0,1%), ενώ και ο Nikkei στην Ιαπωνία κατέγραφε κέρδη 0,3%.

    Ωστόσο, ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωνε πτώση 1%.

    Πριν το άνοιγμα των χρηματιστηριακών αγορών, η κινεζική επιτροπή κεφαλαιαγοράς προανήγγειλε την ανακοίνωση μέτρων εντός της ημέρας τα οποία έχουν στόχο να ρυθμίσουν τις πωλήσεις μετοχών από Κινέζους επενδυτές.

    Παράλληλα, οι αρμόδιες κινεζινές αρχές παρενέβησαν για τη σταθεροποίηση του γουάν, η πτώση του οποίου θεωρήθηκε ένας από από τους λόγους της μεγάλης χθεσινής πτώσης στα χρηματιστήρια.



    ΣΧΟΛΙΑ