• Business

    Eπιστολή Βλαστού στο mononews – Η απάντησή μας

    • NewsRoom
    O Στέφανος Βλαστός, Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε

    O Στέφανος Βλαστός, Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε


    Από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ, Στέφανο Βλαστό λάβαμε χθες την παρακάτω επιστολή, την οποία και παραθέτουμε αυτούσια:

    Στην ηλεκτρονική σας έκδοση στις 02.03.2022, στην στήλη με την ονομασία «The Wiseman», παρατίθεται δημοσίευμα με τίτλο  «Ο τσακωμός Βλαστού-Μπέζα».

    Ωστόσο, τα αναγραφόμενα στο ως άνω δημοσίευμα είναι στο σύνολό τους πλήρως αναληθή και ανυπόστατα, ενώ βάλλουν ευθέως κατά της τιμής και της υπόληψης μου και υπονομεύουν την ίδια την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. και τα στελέχη της.

    Ειδικότερα θέτω υπόψη σας τα εξής:

     Η αναφορά του δημοσιεύματος σε υποτιθέμενο συμβάν μεταξύ εμού και του Προέδρου της ΕΤΑΔ, κ. Αντώνη Μπέζα, είναι απολύτως ψευδής, καθώς ουδέποτε έλαβε χώρα το συγκεκριμένο συμβάν.

     Επίσης, η αναφορά του συντάκτη ότι «κατά τις ίδιες πηγές ο έλεγχος απέκτησε πρόσβαση σε κάποιες αρχικές συμβάσεις που ύστερα
    «πειράχτηκαν» με αποτέλεσμα οι αμοιβές και οι παροχές σε κάποιους να εκτοξευθούν» εκτός από ψευδής και ανυπόστατη είναι άκρως συκοφαντική τόσο για το πρόσωπο μου, διότι ευθέως αμφισβητεί την επαγγελματική μου ακεραιότητα, εντιμότητα και υπόληψη, όσο και για την ίδια την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. και τους υπαλλήλους της, διότι υπονομεύει τον τρόπο λειτουργίας της στο σύνολό της, αφήνοντας σκοπίμως να εννοηθεί ότι δεν λειτουργεί με τους κανόνες νομιμότητας και διαφάνειας, ως οφείλει σύμφωνα με τους Νόμους του Κράτους και τον καταστατικό της σκοπό.

     Ομοίως δε ανακριβής είναι η αναφορά του δημοσιεύματος ότι δήθεν «τα  θέματα αυτά είχαν καταγγελθεί μεταξύ άλλων και από το Σύλλογο Εργαζομένων στην ΕΤΑΔ, ο οποίος έχει κινηθεί δικαστικά κατά του κ. Βλαστού και προκατόχων του». Ουδεμία τέτοια ενέργεια έχει λάβει χώρα από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΕΤΑΔ, έτσι όπως εκπροσωπείται από τα αρμόδια επίσημα όργανα του για τον σκοπό αυτό. Ο επίσημος συνδικαλιστικός Φορέας των εργαζομένων της ΕΤΑΔ, ήτοι η «Ομοσπονδία των Συλλόγων Εργαζομένων στην ΕΤΑΔ» και τα νόμιμα μέλη της δεν έχουν προβεί σε καμία καταγγελία, πολλώ δε μάλλον δεν έχουν κινηθεί δικαστικά κατά του προσώπου μου ή κατά της εταιρείας.

    Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη αναφορά στο εν λόγω δημοσίευμα σε Συλλόγο Εργαζομένων στην ΕΤΑΔ που να εκπροσωπεί, όπως αφήνετε σκόπιμα να εννοηθεί, το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας και η οποία να έχει κινηθεί «δικαστικά κατά του κ. Βλαστού και προκατόχων του» δεν ευσταθεί.

    Για τους ανωτέρους λόγους, παρακαλώ πολύ για την δημοσίευση του συνόλου της παρούσης επιστολής μου σε άμεσο χρόνο και την αποκατάσταση της αλήθειας, άλλως η Ελληνική Δικαιοσύνη θα επιληφθεί για την αποκατάστασή της και των όσων έχουν βλαφθεi.

    Απάντηση Wiseman

    O Wiseman έσπευσε σήμερα νωρίς νωρίς να επανορθώσει για την αποκατάσταση του συμβάντος στα γραφεία της ΕΤΑΔ και την οργισμένη αντίδραση του κ. Βλαστού,  πριν λάβουμε την επιστολή η οποία εστάλη πολύ αργά τη νύκτα.

    Ως προς τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην επιστολή. παραθέτουμε αυτούσιο το Δελτίο Τύπο του Σωματείου Εργαζομένων Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (αν δεν το αναγνωρίζει ο κ. Βλαστός είναι δικό του πρόβλημα) στο οποίο αναφέρεται ότι στις 9.3.2022 θα προσέλθει ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ως κατηγορούμενος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

    Kατά τα λοιπά που καταλογίζει στον Wiseman θα του λέγαμε “κρείττον του λαλείν το σιγάν ..”

    Διότι όπως αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών στο έγγραφο του για τον διαχειριστικό έλεγχο που έχει διατάξει…

    «Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες που έχουν γίνει για τα πεπραγμένα των τελευταίων Διοικήσεων της ΕΤΑΔ από τους εργαζομένους της εταιρείας, αλλά και από βουλευτές, αλλά και στη βάση αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων η Επιτροπή Συντονισμού Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ενέταξε την ΕΤΑΔ στο πρόγραμμα διαχειριστικού ελέγχου της.

    Ο έλεγχος της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων θα διενεργηθεί στην έδρα της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (και όπου αλλού απαιτηθεί) από τις 11/03/2022 έως και τις 18/03/2022. Έργο της ελεγκτικής ομάδας είναι να διαπιστωθεί η επάρκεια του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου του φορέα καθώς και να ελεγχθεί η διαχείριση του προϋπολογισμού του, για την οικονομική χρήση έτους 2020».

    Παραθέτουμε προς επίρρωσιν το επίμαχο  τμήμα από το Δ.Τ του Συλλόγου της 7ης Φεβρουαρίου

              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Το Σωματείο Εργαζομένων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου την τελευταία τετραετία αναδεικνύει συστηματικά τα κακώς κείμενα των Διοικήσεων της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., τόσο στο σκέλος της διαχείρισης της Δημοσίας Περιουσίας, όσο και στο σκέλος της καταστρατήγησης της νομοθεσίας περί προσλήψεων του ΑΣΕΠ. Στη βάση αυτή θα διεξαχθεί στις 09.03.2022 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δίκη για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση με αντικείμενο τη νομιμότητα πρόσληψης προσωπικού, με κατηγορούμενους τους Στέφανο Βλαστό, νυν Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., τον Σωτήριο Μαρκάτο, πρώην Εντεταλμένο Σύμβουλο και τους Αντωνίου Αναστάσιο (πρώην εντεταλμένο Σύμβουλο), Κακούλου Γαλάτεια (πρώην εντεταλμένη Σύμβουλο ) και Τερζάκη Γεώργιο (πρώην Πρόεδρο & Δ/νων Σύμβουλο). Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο Εργαζομένων της Εταιρείας ΑκινήτωνΔημοσίου ζητά να μην υπάρξει νέα καθυστέρηση εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. και να συσταθεί στην εταιρεία Αυτοτελές Γραφείο Συμβούλου Ακεραιότητας, όπως προβλέπει το άρθρο 23 του Ν. 4795/2021.

     



    ΣΧΟΛΙΑ